Pentru a identifica companiile care au potențialul de a se transforma în unicorni, CB Insights a folosit un algoritm care analizează datele financiare ale unei companii, tracțiunea pe care aceasta o are și puterea pieței pe care activează. Potrivit celor de la CB Insights, același algoritm este folosit încă din 2015, 48% dintre startup-urile prezente pe lista din acest an devenind unicorni.

În ceea ce privește lista potențialilor unicorni din 2019, cele două organizații s-au uitat la domenii diverse (nicio industrie nu domină lista), de la HR la farma și fintech. Zonele cel mai des întâlnite au fost, totuși, contabilitate și finanțe, precum și unelte pentru business intelligence.

Totodată, din cei 50 de viitori unicorni în 2019, 5 sunt din India, 4 din China, 3 din America Latină, 3 din Europa și 2 sunt din Australia. Totuși, 66% dintre unicornii de pe listă sunt din State Unite.

În medie, startup-urile de pe lista celor 50 de viitori unicorni au strâns 111,4 milioane de dolari.

Puteți descărca de aici lista completă a celor 50 de viitori unicorni în 2019 ca să vedeți țara din care sunt și domeniile în care activează.