Abonații Orange care încheie un contract separat pentru servicii financiare pot comanda direct din portofelul digital Orange Money și carduri fizice emise sub sigla Visa, inclusiv unul platinum (card dreapta) care oferă beneficii suplimentare.

Deși clienții primeau de luni bune un IBAN când își deschideau contul Orange Money, lansarea cardurilor s-a lăsat ceva timp așteptată, inițial fiind programată pentru finalul lunii noiembrie 2018.

Acum, ambele tipuri de carduri de debit pot fi comandate din aplicație și oferă clienților mai multe beneficii Orange, iar cel Platinum include o asigurare medicală și de călătorie în străinătate, inclusiv pentru membrii familiei. Totodată, cardul Platinum îți va permite accesul gratuit în lounge-urile de business din aeroporturile din București, Cluj și Timișoara.

În ceea ce privește costurile, cardul Visa Debit Classic este emis gratuit și are un comision zero de administrare dacă alimentezi contul cu cel puțin 500 de lei pe lună și efectuezi minim 2 tranzacții la comercianți. Pentru cardul Visa Debit Platinum, comisionul de administrare este de 40 de lei pe lună.

La capitolul plăți în altă valută cu cardul, Orange Money precizează că va face conversia sumei tranzacționate la cursul de schimb Visa, la care va adăuga un comision de tranzacție de 1%.

Prin urmare, pentru persoanele care efectuează des schimburi valutare sau plăți în străinătate, Orange Money este mai puțin competitiv, în comparație cu Revolut, însă IFN-ul poate crește accelerat folosindu-se de baza de clienți a operatorului telecom.

Orange România are circa 11 milioane de clienți, în timp ce Orange Money depășise la finalul anului trecut 120.000.