Înscrierile acceleratorului pentru ediția din 2023 sunt deschise până pe 18 mai. Acesta este organizat de Ministerul IMM-urilor și Startup-urilor, dar și de agenția sud-coreeană de promovare a IT-ului. Programul are ca scop asistarea startup-urilor care vor să vină pe piața din Coreea de Sud și să exploreze oportunități de business. Acceleratorul are loc între 25 iulie și 10 noiembrie, cu un focus pe startup-uri deep tech.
Programul va selecta 60 de startup-uri care sunt mai tinere de 7 ani, startup-uri din orice țară, iar MVP-urile sau planurile de extindere vor avea prioritate pentru reprezentanții acceleratorului atunci când le vor selecta.
KSGC va evalua startup-urile într-un proces în doi pași. Prima oară va fi evaluat formularul, iar apoi va fi o discuție online. Criteriile luate în considerare vor varia de la recunoașterea problemei, fezabilitate, diferențiere, planuri de expansiune și echipă.
Focusul acestei ediții va fi pe 8 mari domenii - eCommerce și Retail, ESG & Green Tech, food tech & agri tech, healthcare, IT & Software, Mobility & Robotics, Manufacturing & IoT, Metaverse și Media.
Startup-urile care ajung la accelerator primesc suport și mentorat pentru comercializarea soluției lor pe piața asiatică, asistență pentru adaptarea modelului de business pe piața din Coreea de Sud, meetup-uri și consultări.
De asemenea, vor primi asistență administrativă pentru deschiderea unei firme în Coreea, vize, dar și cazare. În plus, startup-urile vor putea deschide și conturi în Coreea de Sud. Nu în cele din urmă, startup-urile pot să se întâlnească și cu firme din Coreea de Sud, dar și cu investitori.
Companiile acceptate vor primi și banii pentru cazare timp de 15 săptămâni, iar cele mai promițătoare 5 startup-uri primesc și premii la Demo Day de 270.000 de dolari. Cele mai bune 20 de startup-uri primesc suport pentru expansiunea în Coreea de Sud până la finalul lunii martie 2024.
Printre startup-urile românești care au participat la accelerator se numără Blindspot (fostul TPS Engage), dar și Digitail.