Startup Weekend Bucharest anunță a treia ediție a evenimentului care va avea loc între 20 și 22 aprilie 2018. În doar 54 de ore, tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani vor învăța de la mentori cu experiență în diverse domenii cum să își transpună ideile de afaceri în practică, realizând un plan de business care va fi evaluat ulterior de un juriu.

În România, Startup Weekend are loc în 8 orașe: București, Cluj, Iași, Timișoara, Brașov, Oradea, Târgu Mureș și Piatra Neamț. În București, Startup Weekend se află la a treia ediție consecutivă și se adresează tinerilor pasionați de antreprenoriat, atât din România, cât și din alte țări. Tema evenimentului de anul acesta, “Make ideas happen!”, încurajează participanții să realizeze propria lor strategie de business, pornind de la o singură idee.

„În cadrul ediției din acest an, ne propunem să ajutăm câți mai mulți tineri să își transforme ideea de afaceri în realitate și să le oferim resursele necesare pentru proiectarea acesteia într-un plan de business bine conturat. Evenimentul este organizat anual în mai multe orașe din țară, inclusiv în București. Startup Weekend este deja cunoscut în România și se află la a treia ediție consecutivă”, a declarat Ioana Alexandra Frîncu, organizator Startup Weekend Bucharest.

Printre mentorii confirmați pentru Startup Weekend Bucharest 2018 se numără James Sanders (Program Manager și Startup Coach pentru acceleratorul Fintech F10), Gabriel Dombri (CEO Tapptitude), Vlad Gliga (CEO Rubik Hub), Anca Bundaru (Product Marketing Manager Bitdefender), Mircea Vadan (fondator Cluj Startups), Ioan Istrare (Strategy Consultant), dar și Ana Gergely (Executive Director CEO Clubs International - Europe).

Biletele se pot achiziționa de pe site-ul Eventbrite, iar mai multe detalii despre eveniment pot fi găsite pe pagina de Facebook Startup Weekend Bucharest.

Startup Weekend a fost fondat în 2007 în Colorado, SUA și este o organizație non-guvernamentală, preluată în 2015 de Techstars. Evenimentul s-a răspândit rapid în alte orașe din jurul lumii, în prezent are loc în 331 de orașe din 150 de țări. În timp, au fost create peste 23.000 de echipe și au fost lansate peste 4.000 de afaceri.

Startup Weekend Bucharest a fost relansat în 2016 după o pauză de trei ani în Capitală. În 2017, peste 6000 de ore cumulate au fost desfășurate de cei implicați în organizarea evenimentului. Video-ul de la Startup Weekend Bucharest 2017 se poate urmări aici.