La eveniment poate participa orice persoană pasionată de antreprenoriat, indiferent de domeniul de activitate, sau de parcursul profesional. Dintre cei aproape 800 participanți de la edițiile anterioare, peste 200 au pitchuit o idee de business, iar 89 dintre acestea au fost transformate în produse, sau servicii, în timpul unui weekend.

Printre cei 80+ mentori ai edițiilor anterioare se numără Jag Singh (Techstars Berlin), Philipp Kandal (Telenav), Anca Bundaru (Bitdefender), David Trayford (WOW Media), Cristian Dascălu (Gapminder), Rumen Iliev (Launch Hub) și mulți alții.

”Startup Weekend Cluj este despre oameni, despre a crea legături și a împărtăși experiențe. Unul dintre cele mai importante aspecte ale evenimentului este partea de învățare prin practică. Timp de 54 de ore participanții au ocazia să treacă într-un ritm accelerat prin cei mai importanți primi pași pentru dezvoltarea unei afaceri: partea de validare a ideei și de construire a unui prototip, precum și definirea unui model de business. Pe lângă asta, o selecție de mentori și traineri - experți în industriile în care activează, sunt prezenți pe parcursul weekend-ului pentru a oferi participanților îndrumare și feedback în timp real.” adaugă Cristina Juc, organizatoare Startup Weekend Cluj.

Biletele de tip pre-early bird, gândite pentru a fi oferite ca și cadouri celor dragi în perioada sărbătorilor de iarnă, pot fi achiziționate până la sfârșitul lunii decembrie, de pe platforma Eventbrite.

Cumpără de aici biletele pre-early bird la Startup Weekend 2020 Cluj-Napoca.

Startup Weekend, un concept pornit în Statele Unite

Conceptul de Startup Weekend a apărut în America, în 2007. Ceea ce a fost la început un grup de oameni care își împărtășeau din experiență și se ajutau reciproc, a evoluat în timp într-o comunitate globală de antreprenori și viitori antreprenori. Sute de orașe din 150+ țări au împrumutat această idee, pentru ca ulterior, zeci de mii de oameni să-și înceapă afacerile în cadrul unui eveniment marca Startup Weekend.

Prima ediție a Startup Weekend Cluj a avut loc în 2012, fiind unul dintre primele evenimente dedicate startup-urilor din Cluj. Alături de celelalte inițiative din oraș, SWCluj a contribuit de-a lungul anilor la definirea și dezvoltarea ecosistemului de startup-uri locale. Ediția 2020 a Startup Weekend Cluj este organizată în parteneriat cu Cluj Startups - comunitatea locală dedicată startup-urilor.