Startup Weekend Timisoara aduce împreună programatori, designeri, marketeri cât și profesioniști din orice industrie pentru a dezvolta, pe parcursul unui weekend, concepte de produse digitale. În același timp, in orașe precum Hamburg, Paris, Barcelona, Chennai au loc evenimente sub umbrela Startup Weekend.

La eveniment pot participa atât persoane cu, cât și fără idei de startup, dată fiind nevoia de a forma echipe și de a lucra împreună pe parcursul weekendului. Astfel, cei care nu au încă o idee pe care doresc să o prezinte, pot adera la unul dintre conceptele prezentate de către ceilalți participanți. Putem spune că Startup Weekend este un hackathon pentru idei de startup deoarece înglobează atât partea de construire a unui prototip cât și partea de identificare a potențialilor clienți și componenta de business a unui startup.

Experiența Startup Weekend pune participanții în contact direct cu mentori internaționali, antreprenori și investitori precum: Tal Catran (Israel Startup Ecosystem), Timotei Lala (Amazon), Sorin Maxim (ADR Vest), Silvia Carasel (Google Romania), Adrian Gheorghe (Growceanu Angel Investment), Tudor Birlea (Digital2Law), Martin Andrle (Kilta), George Dita (Softbinator), Kaja Elena Brile (Olie), Dan Avram (Pentalog).

Evenimentul este sprijinit de către Amazon Development Center Romania ca partener principal, respectiv Orange Fab România, InnovX BCR si ADR Vest ca innovation partners.

“Startup Weekend Timișoara aduce împreună ecosistemul local de profesioniști digitali și potențiali antreprenori pe care îi pune în contact cu antreprenori naționali și internaționali. Cu ajutorul mentorilor din cadrul evenimentului aceștia își îmbunătățesc competențele existente și formează noi conexiuni.” - Andrei Munteanu, CEO Cowork Timișoara

“Timișoara este un hub important de inovație tehnologică în care Amazon Development Center se implică activ. Suntem încântați să facem parte din această comunitate, concentrându-ne eforturile pe dezvoltarea de dispozitive digitale inteligente, îmbinând know-how software, hardware și de inteligență artificială. Ne bucurăm să contribuim la Startup Weekend Timișoara cu experiența și competențele de leadership”, spune Daniel Mariniuc, Site Manager Amazon Timișoara

Mai multe informații legate de program puteți afla pe pagina de Facebook Startup Weekend Timisoara, unde periodic vor fi publicate informații legate de ediția curentă sau pe website-ul ediției.