Aplicațiile sunt deschise online pe site-ul programului până pe 29 septembrie, 2019.

Organizat în parteneriat cu Google for Startups și susținut de Ambasada Statelor Unite în România, StepFWD își propune să susțină startup-urile tech aflate la început de drum, din echipa cărora face parte cel puțin o femeie. Fondatorii acestora vor participa la workshop-uri și sesiuni de mentorat și vor avea acces la o rețea de mentori și profesioniști din ecosistemul local. Participând la program, aceștia vor învăța cum să își valideze presupunerile, să itereze rapid și să identifice pașii pe care trebuie să îi parcurgă pentru a-și lansa produsul pe piață.

StepFWD - criterii de eligibilitate

StepFWD se adresează antreprenorilor aflați la prima afacere și echipelor la început de drum care vor să își dezvolte ideea sau prototipul la care lucrează. Aplicațiile sunt deschise atât pentru persoanele care au doar o idee și o echipă care să o poată executa, cât și pentru echipele care au dezvoltat deja un prototip / o primă versiune a produsului. Selecția celor 10 echipe finaliste va fi efectuată de un juriu de specialitate, luând în considerare potențialul ideii la nivel global, tehnologia care stă la baza produsului, precum și istoricul de colaborare al membrilor echipei.

Desfășurarea programului

Pe parcursul celor 6 săptămâni ale programului, finaliștii StepFWD vor participa la workshop-uri dedicate și sesiuni de mentorat susținute de antreprenori și profesioniști în domeniu și vor avea acces atât la oportunități de networking, cât și la potențiali investitori. StepFWD va aborda subiecte relevante pentru antreprenorii la început de drum, printre care se numără Business Model Canvas, dezvoltarea unui produs, vânzări, marketing, analiză de date și metrici de produs, negocierea unei investiții sau aspecte legale care trebuie avute în vedere.

La finalul StepFWD, cele 10 echipe finaliste își vor prezenta afacerea și progresul înregistrat în cadrul Demo Day, un eveniment care va aduce împreună actori importanți din ecosistemul profesioniștilor în tehnologie la nivel local și regional, alături de investitori și fonduri de investiții.

De ce StepFWD?

”Credem că diversitatea este o componentă cheie a succesului în afaceri, iar echipele diverse vin cu abordări diferite și soluții creative. Din păcate însă, diversitatea rămâne o problemă în domeniul tehnologiei. La nivel global, mai puțin de 2% dintre femeile antreprenor aleg să pornească o afacere în domeniul IT&C. De aceea ne-am hotărât să organizăm StepFWD: pentru a susține echipele aflate la început de drum care au printre fondatori cel puțin o femeie”, a declarat Alexandra Anghel, directorul programului.

Echipele interesate să participe pot aplica online pe site-ul programului www.stepfwd.today până pe 29 septembrie, 2019.

Codette este o organizație pentru persoanele pasionate de tehnologie, indiferent de vârstă, gen, nivel de experiență sau domeniu al industriei în care activează. Organizația promovează diversitatea și educația la toate nivelurile și încurajează femeile să aleagă o carieră în domeniul IT și să își atingă potențialul prin inițiativele dezvoltate, printre care se numără workshop-uri, meetup-uri, conferințe, concursuri de programare.

Google for Startups ajută startup-urile din toată lumea să se dezvolte, oferindu-le cele mai bune instrumente Google, conexiuni și exemple de bune practici pentru a le ajuta să construiască produse mai bune.