Acest lucru indică faptul că, după un proces detaliat de validare, Kingston IronKey D300, IronKey D300S și IronKey D300SM au fost listate în catalogul produselor NATO de asigurare a informațiilor pentru produsele de securitate care îndeplinesc cerințele operaționale ale națiunilor, corpurilor civile și militare NATO.

NIAPC este stabilit în baza unei directive INFOSEC și garantează faptul că numai produsele criptografice dezvoltate într-o țară membră NATO sunt evaluate și aprobate pentru a fi utilizate în conformitate cu normele de securitate NATO.

Stick criptat la nivel NATO

Seria IronKey D300 este de acum inclusă pe această listă, fiind clasificată ca o unitate flash criptată care îndeplinește nivelurile de protecție a datelor stabilite de NATO.

Astfel, aceasta oferă protecţie a informaţiilor împotriva pierderilor sau atacurilor cibernetice. Datele sensibile aflate în tranzit au nevoie de un anumit grad de securitate, orice pierdere sau spargere a lor putând duce la vătămarea forțelor NATO, a membrilor săi sau a misiunii sale.

Seria de stick-uri USB IronKey este certificată FIPS 140-2 Level 3, ceea ce înseamnă că îndeplinește cerințele cheie ale guvernului, precum securitatea fizică anti-manipulare, gestionarea sigură a cheilor criptografice și capabilităţi îmbunătățite de autentificare. FIPS 140-2 reprezintă o serie de cerințe și standarde ale modulelor criptografice pentru a menține integritatea datelor protejate de modul.

Certificare împotriva manipulării

Certificarea de nivel 3 solicită securitate fizică evidentă împotriva manipulării, împiedicând astfel utilizatorii rău intenționați să ajungă la modulul criptografic. Seria USB IronKey are o carcasă robustă de zinc, iar datele din interior sunt protejate cu o criptarea de nivel militar AES-XTS pe 256 biți şi un modul criptografic intern sigilat în carcasă, totul pentru a oferi cel mai înalt nivel de protecție împotriva intervenţilor externe.

Drive-ul utilizează firmware semnat digital, ceea ce îl face imun la programul malițios BadUSB și impune o protecție complexă a parolelor pentru a preveni accesul neautorizat. Versiunea IronKey D300S include un număr de serie unic și un cod de bare care poate fi scanat și utilizat de către administratorii de securitate, pentru urmărirea ușoară și implementarea proceselor la nivelul întregii organizații. În plus, IronKey D300S oferă o tastatură virtuală pentru introducerea parolei, protejând astfel utilizatorul împotriva programelor care înregistrează ecranul sau apăsarea tastelor (screenloggere și keyloggere).

Disponibil în variante cu capacități de la 4GB până la 128GB, IronKey D300.