Mediul de lucru dezorganizat ╚Öi haotic, supraînc─ârcarea ╚Öi primirea de responsabilit─â╚Ťi care ies din aria lor de competen╚Ťe reprezint─â principalii trei factori de stres invoca╚Ťi de jum─âtate dintre angaja╚Ťi.

De asemenea, patru din zece angaja╚Ťi explic─â stresul ridicat prin faptul c─â sunt nevoi╚Ťi s─â preia din responsabilit─â╚Ťile colegilor, iar 37% sunt stresa╚Ťi de comunicarea slab─â între manageri ╚Öi echip─â. Trei din zece spun c─â a╚Öteapt─â prea mult ca superiorii s─â ia anumite decizii ╚Öi c─â nu exist─â munc─â în echip─â, fiecare fiind pe cont propriu.

Al╚Ťi factori de stres pentru doi din zece responden╚Ťi sunt faptul c─â li se impun obiective greu de realizat, c─â primesc deadline-uri nerealiste sau c─â nu li se dau toate informa╚Ťiile de care au nevoie pentru a-╚Öi face treaba. E-mailurile sau SMS-urile primite de la superiori în afara orelor de program contribuie, de asemenea, la gradul ridicat de stres al angaja╚Ťilor.

Nivel de stres dublu fa╚Ť─â de acum 3 ani. Cei mai mul╚Ťi angaja╚Ťi au ajuns la epuizare.

Din p─âcate, aproape opt din zece responden╚Ťi au spus c─â nivelul de stres a crescut în ultimii trei ani, iar pentru mai bine de jum─âtate dintre ace╚Ötia, chiar s-a dublat. Dac─â pentru 43,4% dintre responden╚Ťi nivelul de stres este ridicat doar în anumite perioade din an, patru din zece spun c─â este la fel pe tot parcursul anului, iar 8,8% - doar în apropierea unor deadline-uri.

În aceste condi╚Ťii, doi din zece responden╚Ťi afirm─â c─â deja au ajuns la burnout, trei din zece cred c─â în cel mult o jum─âtate de an vor ajunge la epuizare dac─â nivelul de stres se va men╚Ťine la acela╚Öi nivel, iar 15% estimeaz─â c─â se vor epuiza în cel mult un an.

Efectele stresului la job: insomnii și probleme de sănătate

De altfel, de-a lungul carierei lor, ╚Öase din zece responden╚Ťi au spus c─â ╚Öi-au c─âutat alt job mai pu╚Ťin stresant, în condi╚Ťiile în care 46% dintre angaja╚Ťi au r─âspuns c─â au avut insomnii din cauza stresului de la job, iar un sfert - c─â au avut probleme grave de s─ân─âtate pe fond de stres. De asemenea, 37% dintre responden╚Ťi admit c─â ╚Öi-au desc─ârcat stresul acumulat la job asupra familiei sau prietenilor, în timp ce 28% au recunoscut c─â ╚Öi-au pierdut cump─âtul la job.

Foarte pu╚Ťini angaja╚Ťi - sub 5% - au apelat la consilierea unui psiholog sau au depus plângeri oficiale la departamentul de HR. Mul╚Ťi nu au f─âcut nimic, admi╚Ťând c─â s-au obi╚Önuit pur ╚Öi simplu cu stresul de la job.

Companiile nu fac nimic pentru a reduce stresul la locul de munc─â

Cei mai mul╚Ťi angaja╚Ťi care au r─âspuns la sondajul BestJobs (54%) spun c─â firma nu face nimic pentru a reduce stresul la locul de munc─â, iar 42% nu sunt siguri c─â angajatorul face ceva în acest sens.

În acela╚Öi timp, angaja╚Ťii ╚Ötiu deja care ar fi solu╚Ťiile care i-ar ajuta s─â reduc─â stresul de la birou. Cei mai mul╚Ťi dintre responden╚Ťi (52%) sunt de p─ârere c─â e nevoie în primul rând ca managerii s─â comunice mai bine cu angaja╚Ťii ╚Öi aproape tot atâ╚Ťia (49%) cred c─â e nevoie ca firmele s─â angajeze mai mul╚Ťi oameni. În plus, 32% au nevoie ca angajatorul s─â le ofere un mediu de lucru mai relaxat, iar 30% ar vrea s─â li se m─âreasc─â salariul.

Totodat─â, aproape un sfert consider─â c─â nivelul de stres ar sc─âdea dac─â angajatorul le-ar oferi un echilibru între via╚Ťa profesional─â ╚Öi cea personal─â, iar circa 13% ar vrea ca acesta s─â introduc─â posibilitatea de a lucra ╚Öi de acas─â, ori s─â ofere mai multe zile libere decât cele legale.