Global Innovation Index 2019, sau Indicele Global al Inovației, este unul dintre cele mai importante studii de referință pentru măsurarea performanței țărilor în baza inovării. Sunt luate în calcul 129 de țări și 80 de indicatori ai dezvoltării.

Potrivit Indicelui Global al Inovației, Elveția conduce clasamentul, păstrându-și poziția încă din 2011. Aceasta este urmată de Statele Unite, Suedia și Marea Britanie. România s-a clasat pe locul 50.

Alte țări europene care au ajuns printre primele trei locuri în funcție de nivelul de dezvoltare economică sunt Bulgaria, cu venituri medii superioare - fiind una dintre cele 34 de țări la această categorie - și Ucraina, cu venituri medii inferioare. La nivel european, Bulgaria este pe locul 27, în timp ce Ucraina ocupă locul 32. În ceea ce privește România, este în linie cu așteptările performanței pentru nivelul său de dezvoltare economică, având venituri medii superioare. România s-a clasat pe locul 8 la nivel global în rândul țărilor cu venituri medii superioare și locul 33 în Europa.

Rezultatele detaliate ale studiului pot fi consultate aici.