Mai ales dacă acestea sunt amenajate în cartiere unde există o criză acuta a locurilor de parcare, iar cele mai multe autoturisme sunt parcate neregulamentar.

Parcări ziua, parcări noaptea

Clienții centrelor comerciale sau cladirilor de business folosesc în mod normal parcarea pe timpul zilei, dar proprietarii acestora ar putea să își maximizeze profitul. Asta dacă și-ar închiria pe timpul nopții parcările pentru oamenii care locuiesc în jurul unor asemenea locuri.

În medie, un șofer scoate din buzunar aproximativ 30-40 de EUR, pe lună, pentru un loc de parcare. Aceste sume desigur pot varia în funcție de locația parcării: central, semi-central sau de cartier.

Așadar, pentru un centru comercial cu 2-300 de locuri de parcare, la final de lună ar însemna un venit în plus de aproximativ 10 000 EUR, pe langa beneficiile aduse intregii comunitati.

Iar plata poate fi procesată chiar și printr-o aplicație de parksharing, funcțională deja în România.

OFF Street Parking

O altă modalitate, prin care proprietarii acestor centre ar putea sa își suplimenteze profitul, ar fi prin cedarea a unui număr de locuri pentru cei care au nevoie de parcări, pe un anumit număr de ore în timpul zilei.

Prețurile pot fi destul de piperate mai ales daca aceste parcări se află în centrul unui oraș. Acest concept este deja foarte cunoscut și se aplică cu succes în orașe europene precum: Londra, Amsterdam sau Bruxelles.