Claudiu Vrînceanu, secretar de stat în Ministerul Economiei, a explicat că Guvernul va organiza un Summit al antreprenoriatului în luna mai, unde vor fi 600 de antreprenori participanți.

ws360-claudiu-vrinceanu

„Acest Summit al Antreprenoriatului va fi organizat la finalul lunii mai, cel mai probabil la Romexpo. Vom avea cel puțin 600 de antreprenori care-și vor expune produsele și serviciile. Nu ne vom adresa doar publicului larg, care va fi invitat să testeze și să interacționeze cu antreprenorii, ci vom avea o componentă B2B“, a spus secretarul de stat.

„Vom merge pe antreprenori care sunt în zona tehnologiei, ne vom adresa și celor din mediul rural și sunt concentrați pe meșteșugărit, vom invita, de asemenea, și campionii locali. Vom invita cele mai mari 50 de companii private pentru a fi prezente acolo. Vom avea o abordare dedicată agribusiness, dar și industriile creative“, a mai spus Claudiu Vrinceanu la Wall-Street 360. 

Acest Summit al Antreprenoriatului va fi organizat la finalul lunii mai, cel mai probabil la Romexpo. Vom avea cel puțin 600 de antreprenori care-și vor expune produsele și serviciile

Pe lângă acest lucru, Ministerul Economiei va continua cele 10 programe naționale de finanțare și susținere a afacerilor, cu un focus pe programul SRL-D. “E o poveste de succes pe care încercăm să o replicăm, în sensul în care să creștem valoarea deja bugetată din fonduri de stat, prin fonduri europene. Programul SRL-D are rezultate extraordinare”. Programul are o alocare de 22,7 milioane de lei, iar antreprenorii debutanți vor putea primi maximum 10.000 de euro, 50% din investiția pe care trebuie să o facă. În cadrul programului, vor fi ajutați 1.100 de antreprenori.

Urmează să fie lansat programul Invest Romania pentru atragerea de investitori străini

Claudiu Vrînceanu a vorbit despre oportunitățile pentru IMM-uri în săptămâna “Totul pentru IMM-uri” de la emisiunea Wall-Street 360. În dialogul cu redactorul-șef start-up.ro, Vlad Andriescu, Vrinceanu a explicat cum va fi concretizat programul Invest Romania, prin care se dorește atragerea fondurilor străine pentru startup-uri în România.

Sunt două planuri. Unul uriaș, strategic, care se va concretiza prin crearea agenției Invest România. Va avea două obiective-atragerea de investitori și promovarea capitalului autohton în străinătate

„Sunt două planuri. Unul uriaș, strategic, care se va concretiza prin crearea agenției Invest România. Va avea două obiective-atragerea de investitori și promovarea capitalului autohton în străinătate. În ultimii 20 de ani au fost tot felul de agenții distruse prin decizii politice, unele eficiente, altele ineficiente. Invest Romania va implica atât specialiștii de aici, dar și consilierii economici din marile orașe ale lumii”, a spus Vrinceanu.

„In Londra, Munchen, Berlin sunt specialiști, dar unii vor fi schimbați, care vor promova capitalul autohton, participarea antreprenorilor locali la marile târguri. Vom avea o abordare orientată mai mult către business, astfel încât interesele lor să fie reprezentate în mod concret. Vom avea și un cadru de implicare a românilor din Diaspora. Sunt foarte mulți specialisti“, mai spune secretarul de stat.

Vom reorganiza regulile jocului din organizarea și participarea la târgurile internaționale din acest sistem învechit

El a anunțat că Ministerul Economiei urmărește schimbarea regulilor jocului în privința participării românești la târgurile internaționale, care este unul învechit și care favorizează anumite companii abonate la astfel de evenimente.

„Vom reorganiza regulile jocului din organizarea și participarea la târgurile internaționale din acest sistem învechit, în care anumiți jucători aveau prioritate în fața altora. Acesta este un proiect al colegilor mei din minister“, a încheiat Vrinceanu.