Women Techmakers Romania anunță lansarea concursului național Start-ups & NGOs Technical Challenge: WTM Let's Solve it!, care va avea loc în București, pe data de 19 martie 2016, începând cu ora 10:00 la TechHub Bucharest.

Competiția vizează soluțiile și proiectele inovatoare în domeniul IT, indiferent de stadiul de dezvoltare al acestora, inițiate de startup-uri sau ONG-uri și care sunt dedicate atât companiilor cât și liber profesioniștilor.

Dezvoltatorii din România care își înscriu soluțiile sau proiectele până pe data de 18 martie 2016, prin completarea formularului disponibil aici, pot câștiga marele premiu în valoare de 2.500 euro, care constă în 100 de ore de mentorat gratuite în UX, dezvoltare soft, project management, sales, marketing oferite de specialiști.

women tech

Participanții vor avea ocazia unică de a primi feedback în timp real de la jurați, în urma susținerii unei prezentări de 5 minute despre proiectul înscris în competiție. Prima ediție a concursului are ca obiectiv încurajarea dezvoltatorilor de proiecte tehnice deosebite, să prezinte problemele reale cu care aceștia se confruntă.

Juriul este format din specialiști în IT, antreprenoriat, educație:

Calendarul competiției:

Înscrieri pentru dezolvatorii de soluții (startup sau ONG) - până la data de 18 martie 2016;

Selectarea câștigătorului național: 19 martie 2016.

Women Techmakers este un program global conceput de Google dedicat tuturor femeilor care lucrează în domeniul IT, cu scopul de a asigura vizibilitate, crearea unei comunități și resurse pentru a facilita inovația și colaborarea în domeniu.