Anunțul a fost făcut de oficialii guvernamentali în cadrul unei ședințe în care s-a prezentat planul de investiții al statului pentru următorii cinci ani, scriu cei de la Coindesk.

Astfel, oficialii Ministerului Economiei și Finanțelor din Coreea de Sud au declarat că în 2019 vor aloca 880 de milioane de dolari (un plus de 80% comparativ cu suma alocată în acest an) pentru dezvoltarea proiectelor tech, pe listă fiind incluse tehnologii precum blockchain, inteligență artificială sau big data. În plus, în următorii 5 ani, investițiile totale din aceste domenii pe care și le propun autoritățile vor ajunge undeva la 8-9 miliarde de dolari.

Scopul acestui plan masiv de investiții este de a ”promova big data și inteligența artificială și de a dezvolta tehnologia blockchain pentru a asigura un grad sporit de securitate a datelor și pentru a dezvolta segmentul econoniei colaborative (în esență, economia bazată pe bunuri pe care cetățenii le împart – n.red.)”.

Anunțul ministerului vine la scurt timp după ce alți oficiali au declarat că vor aloca 9 milioane de dolari în 2019 pentru investiții în startup-uri de blockchain. De altfel, guvernul sud-coreean lucrează alături de o serie de parteneri la dezvoltarea a șase programe pilot prin care vor introduce blockchain-ul în sectorul public.

După ce o regiune din China a anunțat recent că face un fond de blockchain, iar țara este una dintre cele mai fascinante piețe de tehnologie din lume, este tot mai evident că zona Asiei este un punct fierbinte pentru antreprenorii care creează startup-uri tech. Așa că ar trebui să luați în considerare extinderea în această zonă, la fel cum am luat-o și cei de la UiPath, primul unicon românesc, care declarau că și-au concentrat mai întâi eforturile de dezvoltare ale proiectului pe țările asiatice.

Vezi și care sunt tendințele în blockchain observate în 2018.