Cel mai recent, compania a fost investigată de către UE privind contractele de publicitate online pe care le are cu producătorii de smartphone-uri și operatorii telecom, după ce ar fi încălcat politicile Comisiei Europene în materie de concurență și legislația europeană antitrust.

Acum, se pare că Google este iar în vizorul Uniunii Europene. De data aceasta, pentru că Google nu prea respectă termenii regulamentului GDPR, intrat în vigoare la nivel european pe 25 mai 2018.

Potrivit Boy Genius Report (BGR), oficialii UE s-ar putea apuca să investigheze compania pentru că nu respectă întocmai prevederile privind location tracking pentru utilizatori. Jurnaliștii Associated Press au descoperit că acest sistem de urmărire nu este oprit în momentul în care utilizatorii dezactivează acest feature, Google continuând, de fapt, să urmărească mișcările acestora printr-o serie de alte aplicații, precum Maps sau prin simplul Google Search.

Nu se știe încă precis dacă legislatorii UE vor aplica o nouă amendă, însă este posibil să acționeze în vreun fel pentru că practica companiei americane nu este conformă regulamentului GDPR.