Symme3D, startup-ul românesc care produce o imprimantă tridimensională cu trei funcții a câștigat etapa regională (Europa de Est) de la Sofia a concursului de pitching și investiții Get in the Ring. Symme3D va merge astfel la finala mondială de la Medellin, din Columbia.

Get in the Ring România a fost organizat în octombrie 2015 și a fost împărțit în două categorii – lightweight și middleweight, în funcție de nivelul startup-urilor participante. La categoria middleweight, startup-ul Symme3D din Timișoara, care a participat și la Central European Startup Awards a câștigat, iar la categoria lightweight (investiții mai mici, stagiu timpuriu al dezvoltării) echipa Skeptic Dog Animation a participat la Sofia. Startup-urile din categoria middleweight, acolo unde au participat și cei de la Symme3D sunt evaluate la peste 10 milioane de dolari.

Finala mondială va avea loc între 14 și 18 martie la Medellin în Columbia. 

Symme3D sunt o companie din Timișoara, fondată în iulie 2015, care produce o imprimantă tridimensională cu trei funcții, pentru că poate grava cu laser și tăia CNC. Până acum, echipa condusă de Călin Brandabur a reușit să vândă 25 de produse, are 75 de comenzi suplimentare și a semnat contracte cu Renault, Autoliv și Continental. În următoarea perioadă Symme3D va trece la producția de imprimante tridimensionale industriale, de dimensiuni mari.

Despre Symme3D am scris pe start-up.ro un profil extins pe care-l poți citi aici. „Călin Brandabur și echipa sa au pornit la drum fără a dori să construiască o imprimantă 3D cu trei funcții. Întâmplarea și nevoia i-a făcut să o facă și să fie apreciată apoi de viitorii clienți. “Am construit un sistem de automatizare a casei, care să nu țină cont de toate versiunile de pe piață. Vrem să avem trei magazine interconectate: de software, de design și de hardware”, explică Brandabur.

De curând, Symme3D a semnat un contract cu Renault pentru a livra imprimante în laboratoarele de creație din cadrul sediului din București, dar colaborarea se va extinde parcurs și în Europa, dar și în alte locuri din lume. Momentan vor livra patru imprimante în România și două în Franța, iar apoi urmează să trimită Symme3D și la Dacia.

Cealaltă echipă participantă la finala regională, Skeptic Dog Animation nu a reușit să treacă de duelul cu Claim Compass. Aceștia din urmă sunt un site prin care poți să ceri compensații companiilor aeriene dacă zborurile sunt anulate din diverse motive. Practic, Claim Compass reduce timpul și birocrația din spatele acestui drept al pasagerilor.