Se spune că antreprenoriatul îl ai în sânge, dar noi nu credem chiar asta. Credem că antreprenoriatul se poate învăța. Pentru că poți să ai inițiativă și putere de muncă, dar trebuie să știi ce să ceri și cum să implementezi anumite lucruri. De asta am decis anul trecut să lansăm tabăra de antreprenoriat Startup Your Life.

Am făcut și noi, la fel ca și participanții noștri, o mulțime de experimente și teste până am ajuns la varianta actuală a taberei care se bazează pe un mix de workshop-uri teoretice, unele practice, dar și construirea unui business plan și a unui pitch pe echipe. Și, cel mai important lucru, networking-ul e partea esențială de la evenimentul pe care-l organizăm la Hotel Royal din Poiana Brașov. E partea aceea greu de povestit, dar care se lasă cu parteneriate de business, cu povești și cu zile de tabără încheiate târziu.

Înscrie-te aici la Startup Your Life, ediția a patra

Față de ediția a treia, avem alături de noi doi noi speakeri (momentan): Irina Scarlat, country manager Revolut, care le va vorbi participanților despre cum să analizeze piața ca să nu lanseze un produs pe care nu-l vrea nimeni, dar și Alex Dona, managing partner la Times New Roman, care va avea o sesiune Learn From The Best, în care va povesti despre parcursul său și va oferi trucuri de management participanților.

De ce să te înscrii și cât te costă?

De ce să vii la tabăra Startup Your Life? Poate ai un business deja existent, dar nu știi cum să crești. Sau vrei să înveți metode noi. Poate vrei să te apuci de antreprenoriat pentru că viața în corporație nu-ți mai place. Sau poate ești foarte la început de drum și nu știi cui să te adresezi.

Startup Your Life are două componente esențiale: ceea ce înveți la workshop-urile unde stai cu laptopul sau carnețelul ca să iei notițe, dar și networking-ul. Un cuvânt prea des folosit. Dar pentru că Startup Your Life durează 4 zile, ai timp să vorbești cu speakerii pe larg despre toate problemele tale și poți obține sfaturi valoroase. În niciuna din edițiile de până acum serile nu s-au terminat devreme, ci noaptea târziu, în jurul unui vin.

Tabăra Startup Your Life are două opțiuni. La 350 de euro poți să iei un bilet de 4 zile ce acoperă cazarea într-o cameră dublă (două persoane în cameră în paturi separate), mâncarea și băuturile. La 450 de euro ai o cameră single (în care stai doar tu), mâncarea și băuturile.

Înscrie-te aici la Startup Your Life, ediția a patra - ai reducere 25% până pe 1 septembrie

Dar ia vara asta bilet ca să înveți la toamnă și poți profita de oferta Early Bird. 25% reducere până la 1 septembrie inclusiv. Locurile de obicei se dau rapid, așa că profită de această ofertă.

Ce înveți la Startup Your Life?

- Cum să ții o prezentare de succes - Vlad Andriescu (adică eu) te va învăța cum să te prezinți în fața investitorilor, partenerilor de afaceri și a presei. Și să faci marketing pentru tine ca să poți să îți vinzi afacerea mai bine.

- Business Model Canvas - Cum te documentezi ca să afli dacă modelul tău de business e potrivit pentru afacere? Alexandru Ion (fondator al Nexus Gaming, cel mai de succes business de sporturi electronice din România) va vorbi participanților despre construirea planului de a afaceri și a modelului de business.

- Marketing pentru IMM-uri - Gabriela Bejan va vorbi despre dezvoltarea strategiei de marketing, atât offline, cât și online, pentru a te promova mai bine.

- SEO pentru afacerea ta - Octavian Palade (Events & Content Strategist la start-up.ro) vorbește despre cum să fii vizibil în căutările de pe Google și să câștigi bani de pe urma acestui lucru.

- Labirintul Juridic - Sfaturi juridice pentru afacerea ta de la avocatul și fondatarea startup-ului Avocatoo, Ana-Maria Udriște.

- Cum să pornești o afacere - Adrian Cernat, fondatorul Smart Dreamers, va vorbi despre lucrurile pe care să le iei în considerare la începutul afacerii și cu ce obstacole te vei lovi.

- Management și Leadership - Valentin Maior (Romanian IT), coach și trainer acreditat John C. Maxwell, îți arată cum să fii un manager mai bun și să te adaptezi pe nevoile echipei tale.

- Product Market Fit - Cum găsești piața potrivită pentru startup-ul tău? Irina Scarlat, country manager Revolut, vorbește despre drumul spre client și cum să îți dai seama dacă ești pe drumul cel bun sau nu.

- Learn from the Best - sesiuni inspiraționale, în care antreprenori cu experiență de zeci de ani vorbesc despre provocările antreprenoriatului, cu realism și într-un mod provocator.Anul acesta am reușit să-i aducem pe noi pe Andrei Dumitrașcu, CEO al Breslo, dar și pe Alex Dona, managing partner la Times New Roman. Pe lângă ei va mai fi și un al treilea speaker, antreprenor foarte cunoscut, dar momentan numele său este surpriză.

Ce-i cu pitchul?

În a doua zi de tabără participanții se organizează pe echipe și trag la sorți dintr-o listă făcută de echipa start-up.ro un domeniu de activitate pe care trebuie să dezvolte o idee de afacere, un scurt business plan și un pitch.

La Ideas Pool echipele se fac prin tragere la sorți. În primul rând, cei care au capacitate de lideri vin în fața celorlalți și spun că vor să-și facă o echipă. Apoi ceilalți participanți sunt trași la sorți. Astfel, cei 25 de participanți trec prin focul lucrului în echipă cu oameni pe care nu-i cunosc foarte bine și trebuie să se pună de acord pentru binele comun.

În ultima zi un membru al echipei prezintă ideea în fața celorlalți pentru posibilitatea de a câștiga premii de la partenerii noștri.

Ai dileme?

Ai vreo dilemă și nu ești hotărât? Urmărește oricum site-ul pentru că vom scrie des despre tabără, speakeri și ce poți face acolo. Dar până atunci poți să ne scrii pe vlad@start-up.ro și îți vom răspunde la orice întrebare.

Și dacă nu ne crezi pe noi, hai să vezi ce zic participanții la tabăra anterioară mai jos.