Startup-ul Darktrace, care lucrează cu tehnologia machine learning în securitatea cibernetică, a ridicat o investiție de 50 de milioane de dolari, fiind evaluat acum la 1,65 de miliarde de dolari. Acesta își propune să-și continue dezvoltarea și expansiunea internațională. Potrivit publicației TechCrunch, runda de investiții Seria E a fost condusă de Vitruvian Partners, la care au participat și investitori existenți.

Platforma a fost fondată în 2013, în Marea Britanie, fiind dezvoltată în cadrul Universității Cambridge. Darktrace este unul dintre cele mai mari startup-uri de securitate pentru întreprinderi. Acesta folosește tehnologia machine learning pentru a identifica și împiedica comportamentele malițioase din rețeaua companiilor.

Darktrace susține că platforma sa se bazează pe „principiile biologice ale sistemului imunitar uman”, ceea ce înseamnă că poate detecta deviații subtile de la comportamentul normal, care sugerează breșe de date sau atacuri informatice.

Ultima investiție pe care a primit-o Darktrace a fost în iulie 2017 și a fost în valoare de 75 milioane de dolari. De atunci, startup-ul și-a dublat numărul de locuri în care a implementat tehnologia, ajungând la 7.000 de rețele, și a deschis opt birouri în Statele Unite, Mexic și Brazilia.

Foto credit: Cambridge TV