Însă adevărații antreprenori își pot permite să-și ia un moment de respiro în acest an și să contureze, în liniște, planurile de dezvoltare pentru următorul an. Pentru cei care vor să se detașeze de business, chiar și pentru câteva zile, sunt câteva târguri de Crăciun pe care ar putea să le viziteze.

Dacă încă nu ți-ai făcut încă planuri pentru vacanța de iarnă, dar vrei să călătorești în afara țării, târgurile de Crăciun pot fi o alegere inspirată. Din top 5 al celor mai spectaculoase târguri din Europa întocmit de European Best Destinations, iar trei dintre ele sunt ușor accesibile din România, chiar și fără multe planuri sau un buget generos.

Echipa FlixBus a realizat un top al celor mai frumoase piețe și târguri de Crăciun unde poți ajunge și fără mașină sau bilete de avion rezervate din timp.

Târgul de Crăciun din Zagreb, Croația

Târgul de Crăciun din Zagreb, capitala Croației, a devenit extrem de popular după ce a fost numit cel mai spectaculos din Europa de către European Best Destination în 2016, iar de atunci și-a păstrat întâietatea în fiecare an.

La acest vei putea găsi obiecte artizanale, mâncare pe cinste la prețuri rezonabile, dar și numeroase activități distractive (patinoare, concerte).

Târgul de Crăciun din Viena, Austria

Viena este una dintre cele mai renumite destinații turistice pentru cei care vor să petreacă sărbătorilor de iarnă departe de casă. Practic nu există listă a târgurilor de Crăciun care să nu recomande și Viena.

În această perioadă, întregul oraș capătă o atmosferă festivă memorabilă, cu lumini colorate, brazi împodobiți și activități pentru toată lumea. Cel mai vizitat târg este Vienna Christmas World, organizat în piața Primăriei, unde ajung anual zeci de mii de oameni.

În apropiere de Belvedere se desfășoară un târg de Crăciun, celebru pentru atmosfera barocă, în timp ce în Karksplatz te poți bucura de instalații de artă, muzică live și o selecție de alimente bio.

Târgul de Crăciun din Budapesta, Ungaria

Pentru cei care vor să se bucure de unul dintre cele mai spectaculoase târguri de Crăciun, fără prea multe bătăi de cap, Budapesta este alegerea potrivită.

Târgul de Crăciun, care are loc la Basilica Sfântul Ștefan din capitala Ungariei, a fost desemnat al patrulea cel mai frumos târg de Crăciun din Europa. Acesta impresionează prin decorațiunile strălucitoare, luminile care împodobesc tot orașul și tarabele pline cu preparate tradiționale și vin fiert.

Ceea ce face târgul de Crăciun și mai special este abordarea socială: există puncte special amenajate pentru donații, dar și evenimente caritabile în fiecare an. Aceasta latură este dublată de atenția față de mediu prin introducerea farfuriilor și tacâmurilor biodegradabile. Pe fațada Basilicii Sfântul Ștefan are loc și o proiecție monumentală de lumini, pentru care vei avea nevoie de ochelari 3D.

În Budapesta poți ajunge cu autocarele FlixBus foarte ușor, mai ales dacă locuiești în apropiere de orașele din tării, precum Cluj, Orad, Arad sau Timișoara.

Lansat în Germania în 2013, FlixBus operează în acest moment în 29 de țări, în colaborare cu 300 de parteneri locali. Startup-ul a creat mai mult de 7.000 de slujbe pentru șoferii de autocare. Startup-ul german FlixBus a intrat pe piața românească în 2016 și oferă 100 de conexiuni directe către 15 țări europene.