UPDATE, 25 oct.:

Potrivit unui comunicat, Taxify va continua să perceapă comisioane reduse șoferilor parteneri, în concordanță cu strategia companiei de a oferi câștiguri mari acestora. Comisionul perceput în Timișoara va fi de 20%, semnificativ mai mic față de cel al serviciilor similare. Pentru Timișoara, cursa minimă va fi de 7 lei.

“Dorim să facem transportul urban mai ușor, rapid și la îndemâna unui număr cât mai mare de persoane din toată lumea. Lansarea din Timișoara este un nou pas din acest plan. Deja în al treilea oraș din România, vom continua să ne extindem și să ajutăm cât mai multe persoane să călătorească cât mai ușor”, afirmă Mihai Florea, Country Manager Taxify România. În plus, toți șoferii parteneri Taxify sunt verificați la înscrierea pe platformă și trebuie să dovedească că nu au antecedente penale.

De asemenea, lansarea Taxify la Timișoara este marcată de reduceri de până la 50% pentru pasageri.

Taxify are peste 15 milioane de utilizatori înregistrați la nivel global în 25 de țări. Compania a primit de curând o investiție în valoare de 175 milioane de dolari, investitorul principal fiind Daimler, compania din spatele Mercedes-Benz.

Taxify este disponibilă pentru iOS și Android.

----

Potrivit unui mesaj trimis unora dintre utilizatorii aplicației, serviciile Taxify ar urma să fie disponibile începând de mâine, 25 octombrie, într-un nou oraș din țara noastră.

Nu a fost făcut, totusi, public și tariful pe kilometru practicat în Timișoara.

Din vara vara acestui an, Taxify operează și în Cluj.

Recent, Taxify a lansat Taxify Delivery, un serviciu prin care utilizatorii pot trimite rapid colete în București.

Taxify Delivery este disponibil doar în București, iar tarifarea se face doar în funcție de distanță, nu și de timpul parcurs de șofer până la destinatar. Tariful minim este de 10 lei. Potrivit Taxify, preluarea coletelor se va face rapid, media de așteptare fiind de circa 5 minute. În plus, cei care primesc pachetul pot urmari în timp real livrarea, deoarece cel care trimite coletul poate da share cursei.

Aici puteți citi un interviu cu Markus Villig, fondatorul Taxify.