Trei zile mai târziu, Taxify fost nevoit să-și suspende activitatea, după cum anunță The Next Web, motivul fiind o problemă de ordin administrativ. Se pare că în Londra, Taxify nu este înregistrat ca operator de taxi sub acest nume, un lucru absolut necesar într-un oraș care are reglementări foarte clare pe segmentul transporturilor.

Într-o declarație a reprezentaților Taxify, aceștia au precizat faptul că serviciul a fost închis temporar, până la clarificarea poziției legale a acestuia.

Autoritatea de transport din Londra (Transport for London) a declarat faptul că ”Taxify nu este un operator privat licențiat și nu poate accepta cereri de închiriere din partea utilizatorilor”.

La fel ca Uber, și Taxify se recomandă ca find o companie de tehnologie, nu una de transport.

În ziua anunțului de lansare a seriviciului în Londra, Taxify declara că are deja 3.000 de șoferi parteneri incluși pe platformă.

Taxify este o platformă internațională de ridesharing înființată, dezvoltată și condusă din Tallinn, Estonia. Taxify funcționează în 19 țări din Europa, Orientul Mijlociu, Africa și America Centrală. În august 2017, Taxify a anunțat un parteneriat strategic cu Didi Chuxing pentru a crește cota de piață din Europa și Africa. Aplicația Taxify este disponibilă pe iOS și Android.