De multe ori pot apărea erori sau noi funcționalități, iar dacă nu știi cum poți remedia situațiile de pe site, lucrurile înaintează într-un ritm destul de lent.

Situații de tipul configurarea contului de cPanel, adăugarea de zone DNS noi, configurarea căsuțelor de email sau setarea de reguli de redirect în htaccess îi pot pune în dificultatea pe properitarii de site-uri care nu s-au mai lovit de astfel de cazuri.

În acest context apare Tech Guy, prima comunitate online din România specializată în probleme de hosting și site-uri – platforma este o inițiativă Easyhost -, destinată celor care au nevoie de informații și soluții despre cum să-și gestioneze site-ul și contul de găzduire.

Tech Guy este o platformă online gratuită care reunește proprietari de site-uri, programatori și specialiști systems care dezbat subiecte de site-uri și găzduire și adresează întrebările celor implicați în domeniu.

Comunitatea a fost lansată anul acesta și își propune să devină un spațiu relevant pentru cei care activează în online și au o abordare DIY în administrarea și optimizarea site-urilor proprii.

Tematici și probleme legate de securitatea site-urilor, de cPanel, de configurare email sau de domenii sunt dezbătute liber de cei care au experiență și de cei care abia au pornit în demersul digital.

Toate discuțiile sunt filtrate și validate de admini, pentru a nu exista riscul ca utilizatorii să dea peste soluții contradictorii sau răspunsuri neclare. Mai mult, spre desosebire de alte comunități online din țară sau de peste granițe, pe Tech Guy focusul are prioritate. Toate tematicile abordate pe platformă sunt din categoria site-uri și hosting – fără timp consumat utilizatorului cu mesaje care nu sunt de interes, reclame sau spam, prezente uneori în aceste comunități.