Evenimentul va avea loc în sediul Tech'n Trade de pe strada Teodor Mihali, nr. 62, Cluj-Napoca. Profesioniști, studenți, experți și startup-uri la început de drum sunt așteptate să se înscrie aici în cadrul hackaton-ul de început, până pe data de 20 octombrie.

Timp de trei zile, participanții vor parcurge un proces complet în care vor identifica provocările și vor propune soluții IT inovatoare în domeniile conexe cu wholesale și retail. Evenimentul va fi sprijinit de 10 mentori cu expertiză în zona de retail/wholesale, lean/agile și business.

La finalul hackaton-ului, vor fi selectate cinci idei care vor continua în ciclul de incubare cu durata de trei luni. În timpul acestui program, participanții vor beneficia de spațiu de lucru gratuit în sediul Tech’n Trade, de sesiuni de îndrumare cu mentorii și experții din domeniu și de feedback constant. Cei implicați vor lucra împreună pentru perfecționarea ideilor și crearea de prototipuri care să fie testate în situații reale în cadrul ecosistemului METRO.

Programul de incubare este dedicat celor interesați din rândul profesioniștilor, studenților, experților sau a startup-urilor deja formate, care doresc să soluționeze diverse probleme în lumea retail și wholesale.

”Călătoria noastră continuă cu un program în care să aducem împreună echipe dinamice, autonome, care sunt pregătite să devină startup-uri și să aducă un plus de valoare domeniului wholesale. Noi le punem la dispoziție instrumente și know-how, necesare pentru a-i ajuta să dea viață ideilor lor și pentru a le pregăti să devină produse cu potențial pe piață. Aceasta a fost ideea hackaton-ului și a ciclului de incubare încă de la început”, afirmă Mihail Frențiu, product owner al conceptului Tech’n Trade Incubator.

După terminarea programului de incubare, startup-urile vor avea ocazia să iși prezinte prototipurile și de ce nu, chiar produsele rezultate, în fața unei audiențe selectate în vederea explorării de noi oportunități și identificarea de potențiali clienți precum METRO SYSTEMS sau METRO Cash & Carry.

Tech’n Trade Incubator este conceptul dezvoltat de METRO SYSTEMS România care își propune să sprijine comunitatea antreprenorilor din Cluj în crearea propriilor startup-uri în domeniul tehnologiei și wholesale.

Tech’n Trade Incubator oferă sesiuni de îndrumare și mentorat cu ajutorul experților implicați în proiect, spații de lucru gratuite, acces la magazinele METRO și asistență personalizată pentru fiecare startup.

Conceptul reunește trei direcții strategice: Tech'n Trade Lab - fabrica de dezvoltare software, Tech'n Trade Hub - generator de idei pentru companiile start-up care inovează în industria de retail și Tech'n Trade Club - centrul de evenimente IT cu focus pe tehnologia în retail și spațiul exclusiv dedicat creșterii unei comunități de IT Tech'N Trade (Technology in Trade).

Mai multe detalii despre Tech'N Trade puteți afla din acest material.