În această calitate, Techcelerator va avea responsabilitatea de a identifica și selecta start-up-uri românești cu potențial de creștere ridicat (scale-ups).

Techcelerator va monitoriza în mod activ companiile locale de tehnologie cu venituri anuale de peste 500.000 de euro, de preferință 3-5 milioane de euro, care au în portofoliu servicii sau produse inovatoare din următoarele zone:

  • Orașe digitale: mobilitate, îmbunătățirea ecosistemelor aferente acestora (city resilience), informații despre zonele urbane, segmente de clienți/strategii de vânzări
  • Industria digitală: producție cu componente smart, logistică, retail, segmente de clienți/strategii de vânzări
  • Infrastructura digitală: Securitate cibernetică, big data pentru industriile producătoare, optimizarea rețelelor, segmente de clienți/strategii de vânzări
  • Wellbeing cu ajutorul soluțiilor digitale pentru recuperare, sănătate ocupațională, deficiențe fizice sau mintale
  • Segment financiar digital: securitate cibernetică, big data pentru acest sector, viitorul sectorului bancar cu amănuntul, segmente de clienți.

Companiile digitale pre-selectate de Techcelerator vor fi evaluate în continuare de membrii ARISE Europa, programul EIT Digital conceput pentru a stimula creșterea regională în țările UE, cu scopul de a le introduce în Acceleratorul EIT Europa. Toate companiile interesate de această oportunitate pot contacta Techcelerator pentru mai multe detalii la adresa info@techcelerator.ro.

"Până în prezent, EIT Digital a fost activ în România, în principal în domeniul educației. Totuși, prin această colaborare cu Techcelerator, ne facem intrarea în ecosistemul vibrant din această țară", spune Thomas Kösters, Country Lead în cadrul EIT Digital.

"Această colaborare cu o astfel de organizație europeană relevantă demonstrează că avem abilitățile și know-how-ul necesare pentru a selecta cei mai potriviți candidați pentru a-și crește business-urile. Suntem în centrul ecosistemului și putem examina cu atenție cele mai promițătoare companii românești din industria digitală", adaugă Cristina Toncu, Director de program la Techcelerator.

Techcelerator este un program de accelerare care se adresează startup-urilor românești de tehnologie. Cu sedii în București și Cluj-Napoca, Techcelerator este primul accelerator din România care alocă fonduri pentru dezvoltarea companiilor aflate în faza de (pre)accelerare. Datorită parteneriatului strategic cu GapMinder Venture Partners sunt vizate pentru accelerare și investiții companiile tinere inovatoare, cu potențial ridicat de dezvoltare și extindere la nivel internațional, din industrii în creștere precum: FinTech, PropTech, software, securitate cibernetică, inteligență artificială, transformare digitală, soluții IT pentru sănătate, AgTech și altele.

EIT Digital generează inovații digitale revoluționare pe piață și sporește talentul antreprenorial pentru creșterea economică și îmbunătățirea calității vieții în Europa. Acest lucru este realizat prin mobilizarea unui ecosistem paneuropean format din peste 200 de corporații europene de vârf, IMM-uri, startup-uri, universități și institute de cercetare.

Funcționând ca o comunitate de cunoaștere și inovare a Institutului European de Inovare și Tehnologie, EIT Digital se axează pe antreprenoriat și se află în fruntea integrării educației, cercetării și a afacerilor, reunind studenți, cercetători, ingineri, dezvoltatori de afaceri și antreprenori. Rețeaua paneuropeană de astfel de centre cuprinde Berlin, Eindhoven, Helsinki, Londra, Paris, Stockholm, Trento, precum și Budapesta și Madrid. De asemenea, are un hub în Silicon Valley.