În România, Asociația Adfaber organizează anual programul Technovation Girls și invită elevele să descopere, gratuit, resurse educaționale care pavează un drum clar către antreprenoriat în Tehnologie. Această ediție va fi organizată cu sprijinul BCR și ENDAVA, în calitate de co-sponsori naționali ai programului, subliniind angajamentul lor continuu față de promovarea și susținerea femeilor în domeniul tehnologiei.

În fiecare an, sute de fete, între 8 și 18 ani, se înscriu la Technovation Girls, pentru oportunitățile de dezvoltare și mentorat din cadrul acestui program.

În cadrul ediției de anul trecut, peste 600 de eleve din România s-au alăturat celor aproape 7.000 de fete din peste 65 de țări care au finalizat programul. Susținute de peste 4.000 de mentori și ambasadori din întreaga lume, participantele au dezvoltat aplicații mobile și startup-uri care abordează probleme din comunitate, de la schimbările climatice și bullying, până la violența domestică și dependența de droguri.

România a numărat 5 echipe din România în semifinale: Digital Armie, Debuggers și Big Brain++ pentru divizia de seniori, respectiv 5ForLife și The Tough Cult pentru divizia de juniori. Aceste tinere extraordinare au impresionat juriul cu ideile lor, iar o parte au pornit de la zero, dezvoltându-și abilitățile cu ajutorul profesorilor, mentorilor și echipei Asociației Adfaber.

O experiență educațională completă pentru eleve mici și mari

Technovation Girls are un impact semnificativ asupra elevelor, oferindu-le oportunitatea de a-și descoperi pasiunea pentru tehnologie, de a învăța să colaboreze în echipe, provocându-le să găsească soluții pentru problemele reale din comunitatea lor sau din lume.

Acesta este cel de-al 15-lea sezon Technovation Girls, care se va încheia cu Summit-ul Mondial Technovation în 2024. 15 echipe finaliste din întreaga lume vor fi selectate și invitate să-și prezinte aplicațiile și planurile de afaceri în fața unui panel de experți în tehnologie.

Statisticile arată că, în urma participării la Technovation Girls:

  • 60% dintre absolvente atribuie direct Technovation alegerilor lor de carieră și sentimentului de încredere în sine,
  • 76% dintre absolventele Technovation urmează studii STEM,
  • 86% dintre participanții din 2022 au raportat o încredere crescută în abilitățile de programare și antreprenoriat.

Cine poate participa la Technovation Girls

Programul Technovation Girls este deschis pentru toate elevele cu vârste între 8 și 18 ani, indiferent de nivelul de cunoștințe în tehnologie. Participantele formează echipe de maxim 5 fete și dezvoltă, cu ajutorul unui plan educațional și al mentoratului, o aplicație pentru mobil care abordează o temă importantă din lume precum: sărăcia, mediul înconjurător, pacea, egalitatea, educația sau sănătatea.

Elevele pasionate de tehnologie, care își doresc o schimbare pozitivă în lume, sunt invitate în programul Technovation Girls.