În topul temelor de discuție se vor afla recentele evoluții din lumea criptomonedelor. Specialiștii Wui Ngiap Foo și Henry Foo, reprezentanți ai Ethlas, pun publicul față în față cu unul dintre cele mai arzătoare subiecte ale momentului, prin intermediul discuției deschise Surviving Crypto Winter: Founding, Funding and Building Web3 Companies that last.

Ce înseamnă investițiile în cryptocurrency, cum se traduce volatilitatea la nivel de individ și ca impact asupra companiilor, în lumina trendurilor actuale, spre ce viitor ne îndreptăm și cât la sută din reacția pieței poate fi anticipată, sunt toate întrebări la care cei interesați își vor putea răspunde, cu ajutorul expertizei reale a celor doi speakeri.

Într-o altă sesiune, Mansoor Ahmed-Rengers, de la compania OpenOrigins, va atinge un alt subiect actual: Authenticity in the Age of Disinformation, o discuție despre valoarea autenticității în trendul ascendent al dezinformării, în timp ce Josh Little de la Volley va duce atenția publicului pe o analiză pragmatică a valorilor care creează loialitate în jurul oricărui produs sau serviciu.

Pe scena Techsylvania, care va fi accesibilă participanților atât fizic, la Casa de Cultură a Studenților din Cluj, cât și online pe platforma Hopin, vor urca profesioniști cu cariere impresionante în cele mai mari companii de tehnologie din lume, precum Google, Facebook, Vodafone, UniCredit Bank, OLX Group, redox, Liquid, Linkedin, Grab, Chili Piper, MongoDB, Pioneer sau YouTube.

Pe lista de speakeri pentru evenimentul din acest an s-au adăugat Stan Chudnovsky, Ex Head of Facebook Messenger, antreprenor și investitor american, co-fondator al NFX, fost Growth, Global strategy & Special Operations VP la PayPal și fost VP pentru Messenger la Meta/ Facebook, unde și-a petrecut ultimii 7+ ani din carieră.

Margaret Hollendoner are în CV rolul de Group Product Manager, Fitness & Health la Google din 2005 și și-a dezvoltat cariera lucrând în mai multe industrii pe produse cu miliarde de utilizatori, inclusiv AdWords, YouTube și Commerce, activând în Consumer Health de la începutul anului 2017, construind și gestionând echipe de produs digital active la nivel internațional.

Vladimir Dănilă este fondator și CEO al Vectornator, considerat cel mai precis, intuitiv și inovator soft de ilustrare grafică din lume. În 2017, la doar 17 ani, Vladimir a creat un instrument menit să facă designul vectorial mai ușor ce a ajuns să fie utilizat de Apple, Disney, Wacom și Microsoft și a obținut rapid o rundă de finanțare de 20 de milioane de dolari.

Meron Gribetz, de la Inner Cosmos, va dezvălui cum arată The Future of Neurocognition: The Digital Pill, aducând în fața publicului chiar și una dintre hologramele pe care le realizează.

Techsylvania 2022 - sesiune de pitch-uri pentru startup-uri

Ediția din acest an a Techsylvania va fi și gazda programului FIX Cluj Demo Day 2, în care 10 echipe de tineri creativi și inovatori vor avea șansa de a își prezenta proiectele curajoase de antreprenoriat inventiv și de a câștiga votul juriului.

Dintre echipele prezente la această sesiune de pitch, cele mai valoroase și convingătoare cinci finaliste vor primi câte un grant de 35.000 de euro pentru a-și experimenta, testa și dezvolta ideile.

Programul FIX CLUJ este concentrat pe construirea ecosistemelor care vor sprijini comunitățile să se modernizeze și să se reconstruiască, ajutând grupurile de tineri cu vârsta cuprinsă între 16 și 26 de ani din Municipiul Cluj-Napoca să creeze inițiative cu un impact semnificativ, și totodată inovator.

Techsylvania 2022 include în programul acestei ediții un Romanian Startup Showcase. Împreună cu Endeavor.com, o platformă de antreprenoriat, Techsylvania 2022 va trece în revistă o selecție a celor mai valoroase și promițătoare startup-uri care au luat naștere și activează în România.

Biletele la Techsylvania se pot achiziționa accesând https://techsylvania.com/tickets.