Thales va furniza soluția de semnalizare SelTrac Communications Based Train Control (CBTC) în Coreea de Sud, Turcia și China, după semnarea a trei contracte. În pofida pandemiei Covid-19, în toată lumea guvernele își mențin angajamentul de a progresa cu dezvoltarea transportului public, iar tehnologia Thales va fi o parte importantă a acestor proiecte.

Incheon Metro, creșterea capacității pe Linia 2

Linia 2 a metroului din Incheon face parte din rețeaua metropolitană a capitalei Seul, care este în prezent modernizată pentru îmbunătățirea performanței și fiabilității.

Thales a semnat un contract cu DaeaTi, un important jucător coreean în domeniul tehnologiilor de semnalizare feroviară, pentru a furniza noi echipamente de semnalizare pentru creșterea capacității depoului Liniei 2 Incheon, care va putea gara în siguranță cele șase noi trenuri fără conductor. Trenurile vor fi livrate în 2021 cu sistemul Vehicle On Board Controller (VOBC) al Thales. De la intrarea în serviciu a Liniei 2 de metrou din Incheon, în iulie 2016, fluxul de pasageri s-a dublat de la 90.000 la 180.000 pe zi. A apărut, astfel, nevoia de șase trenuri suplimentare pentru a face față creșterii.

Thales lucrează cu Incheon City și cu Incheon Transit Corporation încă din 2009 pe Linia 2, având ca obiectiv comun și concentrându-se să ofere servicii mai bune celor care folosesc transportul public din Incheon.

Istanbul Metro, Linia M10

M10 va fi prima linie de metrou către Aeroportul Internațional Sabiha Gokcen - al doilea cel mai aglomerat aeroport din Turcia, aflat pe partea asiatică a Istanbulului - și va avea o lungime de 7,5 km și patru stații. Gülermak-YSE Joint Venture este principalul contractant al proiectului, iar Thales a fost contractat de Çelikler Taahhut, o companie importantă de construcții, pentru a instala sistemul SelTrac CBTC pe noua linie M10 din Istanbul, conectând districtul Kaynarca și aeroportul Sabiha Gokcen. Linia M4 este deja echipată cu soluția Thales SelTrac, iar noul contract va extinde tehnologia și pe noua linie.

După finalizare, noua linie va face legătura între aeroport și marile orașe, cu o călătorie de 13 minute de la aeroport la Kaynarca, de 46 de minute până la Kadikoy și de o oră până la Yenikapı, în partea europeană a orașului. Acest proiect face parte din prioritățile anunțate de guvernul Turciei, de a îmbunătăți transportul în marile orașe prin conectarea centrelor de transport.

Nanchang Metro, Linia 4

Thales SEC Transport System Company Limited (TST), un joint-venture între Thales și Shanghai Electric, va oferi sistemul de semnalizare pentru prima fază a noii linii de metrou 4 în Nangchang, capitala și cel mai mare oraș al provinciei Jiangxi din estul Chinei. Prima fază a liniei 4 de metrou Nanchang se va extinde de la stația Baimashan până la stația Yuweizhou, traversând și conectând cinci districte din Nanchang. Această primă fază presupune un tronson operațional total de 39,6 km, cu 34,1 km de cale subterană, 5,5 km de cale suspendată și 29 de stații, fiind astfel cea mai lungă linie de metrou din Nanchang, cu cel mai mare număr de stații.

Compania TST este familiarizată cu rețeaua, deoarece a livrat anterior sisteme de semnalizare pentru liniile 1 și 2 ale metroului din Nangchang. Acest proiect va permite metroului să facă față creșterii rapide a populației din Nanchang.

În paralel în China, pe 23 aprilie, linia 16 de metrou din Hangzhou, care face legătura între centrul orașului și districtul Lin’an, a intrat fără probleme în serviciu. Această linie de metrou rapid se bazează pe tehnologiile sistemului de semnalizare Thales SEC Transport pentru siguranță și eficiență maximă, asigurând călătoriile zilnice ale oamenilor și demonstrând angajamentul Thales pentru transporturile terestre din China.

Thales oferă soluții, servicii și produse clienților din domeniile: aeronautică, spațiu, transport, identitate și securitate digitală, apărare. Thales a generat venituri de 19 miliarde de euro în 2019 (incluzând Gemalto), având 83.000 de angajați în 68 de țări. Compania cu sediul în Franța investește în special în inovare digitală – conectivitate, Big Data, inteligență artificială și securitate cibernetică.