Echipat cu o cameră duală (13 MP+ 2 MP) cu diverse funcții AI, pentru cele mai reușite fotografii, Nokia 2.3 dispune de un ecran 6.2” HD+ și o autonomie a bateriei de până la două zile.

Mai mult, telefonul vine cu Android 10 și va primi actualizări de securitate lunare, garantate timp de trei ani, și update-uri ale sistemului de operare timp de doi ani.

Nokia 2.3 dispune de o cameră duală și de noua funcție „Recommended Shot”, care ajută utilizatorii să aleagă cea mai reușită fotografie. Fie că este vorba despre un backflip surprins în aer, un portret de familie în care toată lumea zâmbește sau un gol înscris în timpul meciului,

„Recommended Shot” captează fotografii atât înainte, cât și după apăsarea butonului declanșator și sugerează cea mai bună fotografie din această serie. Utilizatorii Nokia pot fi siguri că vor capta fotografii cele mai bune.

Cu ajutorul butonului special Google Assistant, utilizatorii pot folosi comenzi vocale pentru a vizualiza următoarele programări din calendar, pentru a afla mai multe informații din trafic și multe altele. De asemenea, Nokia 2.3 dispune de recunoaștere facială biometrică, ce permite deblocarea telefonului dintr-o privire.

„Utilizatorii din întreaga lume au apreciat telefoanele din gama Nokia 2. Nokia 2.3 reprezintă încă o confirmare a promisiunii noastre de a le oferi consumatorilor o experiență de utilizare mereu nouă – oferindu-le acces la actualizări ale sistemului de operare timp de doi ani și la actualizări lunare de securitate timp de trei ani, chiar și pentru segmentele de preț accesibile. Mai mult, Nokia 2.3 include funcții AI de ultimă generație, un ecran de dimensiuni mari și o autonomie a bateriei de până la două zile, cu care utilizatorii Nokia sunt deja obișnuiți. Este așadar alegerea perfectă pentru acei utilizatori pentru care smartphone-ul este gadget-ul principal,” a declarat Juho Sarvikas, Chief Product Officer HMD Global.

Nokia 2.3 dispune de funcția „Portrait Mode”, evidențiind trăsăturile persoanelor din prim plan și estompând planul secund. După realizarea fotografiilor, utilizatorii pot folosi Google Photos pentru a ajusta nivelul de estompare.

Terminalul îmbină fuziunea avansată a fotografiilor și expuneri multiple (realizarea mai multor fotografii cu opțiuni variate de luminozitate și îmbinarea acestora), astfel încât utilizatorii să poată realiza fotografii bune și în condiții cu luminozitate redusă.

Datorită unui strat 3D nano-texturat, telefonul nu alunecă din mână, iar detaliile finisajelor lasă o impresie de durată. Datorită ingineriei structurale avansate utilizate în design-ul acestui terminal, camera duală și flash-ul au fost integrate perfect pe spatele telefonului, fără nicio denivelare.

Nokia 2.3, este disponibil în România pe culorile Cyan Green, Sand și Charcoal, cu varianta de memorie de 2/32GB, la prețul recomandat de 579 RON.