Realme a anunțat primul său telefon care poate fi cu adevărat un competitor pentru telefoanele de top de la Samsung, Apple sau Huawei. Este vorba despre Realme X50 Pro, un smartphone cu 5G, specificații de top și care are un preț foarte bun.

Realme X50 Pro are un procesor de ultimă generație, Snapdragon 865, 12 GB memorie RAM și un spațiu de stocare de 256 GB. Mai mult, telefonul suportă toate benzile 5G existente și ai putea să ai conectivitate 5G cu acest telefon, indiferent dacă îl folosești în Europa sau în SUA.

Nici display-ul nu este unul rău. Acesta este un OLED cu diagonală de 6,44 inci și cu o rată de refresh de 90 Hz, însă vine doar cu rezoluței Full HD (ceea ce nu ar trebui să conteze prea mult la o diagonală de 6,44 inci). Realme spune că telefonul suportă tehnologia HDR10+ și că display-ul acoperă 100% din gamutul de culoare P3. Tot în display găsești și un senzor de amprentă.

La departamentul foto avem de-a face cu două camere de selfie, una de 32 MP și alta ultrawide de 8 MP. Pe spate găsim un senzor principal de 64 MP, alături de o cameră ultra-wide de 8 MP, un senzor monocrom pentru detectarea profunzimii și o cameră telefoto 2x de 12 MP. Compania susține că poți opține un zoom optic hibrid de 5x și un zoom hibrid de 20x.

Bateria este una destul de mare la 4200 mAh și suportă încărcare foarte rapidă la 65 de wați. Deci o încărcare completă ar trebui să dureze în jur de 35 de minute. Realme X50 Pro nu este cel mai subțire telefon și nici cel mai ușor: are o grosime de 9,3 mm și o greutate de 207 grame, însă are difuzoare stereo, dar nu și mufă de căști.

Cei îi lipsește telefonului, ca să se ridice la nivelul lui Samsung S20 Ultra, de exemplu, este lipsa încărcării wireless și nici nu are rezistență la apă.

Chiar și așa, prețul la care ar urma să se vândă smartphone-ul îl face să fie un produs best buy. Cei de la The Verge susțin că smartphone-ul ar urma să se vândă în Spania cu 550-650 de euro. Rămâne de văzut când ajunge oficial și în alte piețe.