One Capital este un investitor japonez din Tokio care are experiență în susținerea proiectelor no code, platformelor de automatizare și marketing online. TeleportHQ e o companie lansată în 2017 de Paul Brie, Gabi Crețu și Claudiu Crețu după o investiție europeană și a creat o platformă low code de front-end development. Practic, dezvoltatorii pot crea site-uri fără să programeze de la zero.

TeleportHQ a dezvoltat o platformă de colaborare vizuală pentru programatori care construiesc site-uri. Platforma are o comunitate de 70.000 de utilizatori și dezvoltă în mod constant soluții low code. În momentul de față TeleportHQ vrea să extindă suportul tehnic al platformei dincolo de colaborarea vizuală, pentru ca programatorii să poată livra cod personalizat direct în browser, bazat pe multiple template-uri.

TeleportHQ s-a născut în cadrul companiei clujene Evozon. Proiectul a fost unul intern în perioada de creștere și a devenit ulterior o companie de sine stătătoare.

„Suntem încântați să ne parteneriem cu TeleportHQ pentru a lansa un produs front end care să schimbe lumea. TeleportHQ reduce timpul petrecut de programatorii front-end pentru a construi landing page-uri pentru site-uri. Conform studiilor noastre interne, timpul se reduce până la 20% față de o abordare tradițională”, a declarat Shinji Asada, CEO al One Capital Inc.