Informația te ajută să știi câți oameni din lume au acces la internet, care sunt dispozitivele preferate, câți folosesc social media, sau cât timp petrec aceștia online, date utile ca să îți faci o idee asupra țărilor, platformelor sau dispozitivelor spre care să te îndrepți.

Hootsuite și We Are Digital au dat publicității cea mai recentă ediție a raportului Global Digital 2019, unde prezintă tendințele în mediul digital în 2019 și, de principiu, toate cifrele pe care să le știi despre internet.

De exemplu, numărul persoanelor care folosesc internetul a înregistrat o creștere constantă în ultimul an. Astfel, din luna ianuarie 2018 și până acum, mai mult de 1 milion de noi persoane ajung zilnic pe internet. Sau, dacă aceste cifre vă plac mai mult, în fiecare secundă, 11 noi utilizatori descoperă lume online.

Din cele 7,6 miliarde de persoane din întreaga lume, în luna ianuarie 2019 aveau acces la internet peste 4,3 miliarde de persoane, 3,4 miliarde de persoane fiind utilizatori activi ai platformelor de social media.

Alte cifre relevante sunt cele legate de cei 5,11 miliarde de utilizatori de dispozitive mobile din lume (numărul lor a crescut cu 100 de milioane în ultimul an), precum și de cei 3,26 miliarde de utilizatori care accesează social media de pe dispozitivele mobile.

Cea mai mare rată de penetrare a internetului este observată la nivelul Statelor Unite (95%), Europei de Vest (94%) și de Nord (95%), precum și în Europa de Sud-Est (88%) și America de Sud (73%). Potențial enorm de creștere este în Africa de Vest (41%), Africa de Est (32%) și Africa Centrală (12%).

În medie, utilizatorii petrec online 6 ore și 42 de minute în fiecare zi. Cel mai mult stau zilnic online filipinezii – 10 ore și 2 minute, aceștia fiind urmați de brazilieni (9 ore și 29 de minute), thailandezi (9 ore și 11 minute) și columbieni (9 ore).

Locuitorii din Singapore au cea mai rapidă conexiune la internet, aceștia fiind urmați de locuitorii din Hong Kong, Coreea de Sud și Statele Unite.

Ce fac toți acești oameni în mediul online în fiecare zi? Accesează Google, urmăresc videoclipuri pe YouTube și văd ce au mai făcut prietenii pe Facebook. Totodată, 92% dintre uilizatorii de internet privesc conținut video online, 58% fac streaming de conținut TV, 30% dintre ei arătându-se pasionați de gaming.

Iar căutările vocale, una dintre noile tendințe identificate de oamenii de marketing din întreaga lume, se dovedesc a fi, în acest moment, preferate de utilizatorii din India, aceștia fiind urmați de cei din China, Indonezia și Emiratele Arabe Unite.

Găsești în raportul Hootsuite toate cifrele pe care trebuie să le știi despre internet în 2019.

Digital 2019 Global Digital Overview (January 2019) v01 from DataReportal