Autorizația pentru circulația pe drumurile europene a venit din partea autorității olandeze RDW și se aplică la nivelul tuturor țărilor, așa că firma americană nu va mai fi nevoită să ceară aprobări pentru fiecare stat european, anunță TechCrunch.

Sosirea containerului cu noile modele Tesla, lansate în toamna anului trecut, este programată pentru data de 2 februarie, așa că nu va mai trece foarte mult timp până când vom putea întâlni pe drumuri mașinile create de compania din State. În plus, Musk își dorește ca mașinile sale să ajungă cât mai repede în garajele consumatorilor europeni, pentru a câștiga teren în fața constructorilor din Europa care lucrează la propiile mașini electrice.

Potrivit autoexpert.ro, pentru început, va fi disponibilă versiunea Long Range (cu autonomie mare) a sedanului compact, începând chiar cu luna ianuarie, deși inițial, sfârșitul lunii februarie a fost termenul anunțțat de constructorul din Silicon Valley. În SUA, această versiune are un preț de pornire de 49.000 de dolari, așa că ne putem aștepta la un preț asemănător și în Europa, din care se scad bonusurile acordate de fiecare stat la achiziționarea unei mașini cu emisii zero. Bateria medie a noii versiuni permite o autonomie de 260 de mile, respectiv de 418 de kilometri.