Thales a implementat în Google Cloud prima soluție de activare eSIM certificată GSMA din lume. Această soluție va oferi operatorilor telecom un suport sigur și scalabil pentru a gestiona creșterea numărului de abonamente mobile pentru dispozitivele compatibile cu eSIM.

Adoptarea eSIM este alimentată de o nouă generație de telefoane inteligente, tablete, dispozitive mobile și IoT use-cases. Expertiza Thales în gestionarea abonamentelor nu doar că asigură activarea de la distanță, fără probleme, a unui număr mare de dispozitive, dar oferă și analize de date și protecția datelor abonatului.

Într-o perioadă în care operatorii telecom se confruntă cu provocările unei transformări digitale rapide, dar și cu un ecosistem eSIM în expansiune, Thales a creat o versiune publică Cloud a platformei de activare eSIM la distanță (eSIM Remote Subscription Platform). Platforma va funcționa în Google Cloud, care este disponibil în peste 200 de țări și teritorii de pe glob.

Compania din Franța a implementat standarde de securitate special concepute pentru a respecta condițiile certificării GSMA. De asemenea, operatorii telecom pot beneficia de soluția Thales de gestionare a abonamentelor, care oferă flexibilitate operațională fără precedent, atât în ceea ce privește scalarea automată, cât și capacitatea de gestionare.

”Noua infrastructură Cloud a Thales permite gestionarea fără probleme a creșterii masive preconizate a dispozitivelor compatibile cu eSIM. Știm că scalabilitatea Google Cloud este esențială odată cu apariția rețelelor 5G și cu conectarea la rețeaua celulară a miliarde de dispozitive IoT din întreaga lume", spune Anil Jain, Google Cloud Managing Director - Telecom, Media & Entertainment, Industry Solutions.