Thales Alenia Space – joint-venture între Thales (67%) și Leonardo (33%) - a semnat un contract de studiu cu Agenția Spațială Europeană (ESA) în valoare de un milion de euro pentru acest proiect.

Pentru a putea locui pe Lună, oamenii vor fi nevoiți să folosească resursele pe care le găsesc pe Lună, mai degrabă decât să transporte aceste resurse de pe Pământ. Una dintre aceste resurse este oxigenul.

Echipele Thales Alenia Space din Marea Britanie au colaborat cu AVS, Metalysis, Open University și Redwire Space Europe pentru a prezenta un dispozitiv demonstrativ pentru o misiune lunară a Agenției Spațiale Europene, dispozitiv care utilizează sare topită și electroliza pentru a extrage oxigenul din regolit - stratul pietros care acoperă suprafața Lunii.

Aceasta a fost propunerea câștigătoare în urma unei competiții organizate de ESA, la care au luat parte mai multe consorții industriale. Acest concept va demonstra că utilizarea resurselor de pe Lună este posibilă pentru a produce oxigen în cantitățile necesare viitoarelor colonii lunare.

Mai multe detalii despre Lunar Gateway și programul internațional Artemis puteți afla aici.

Cu o experiență de peste 40 de ani, Thales Alenia Space oferă soluții rentabile pentru telecomunicații, navigare, observarea Pământului, managementul mediului, explorare, știință și infrastructuri orbitale. Thales Alenia Space are aproximativ 7.700 de angajați în 10 țări.