ThinkOut oferă sprijin companiilor în gestionarea și monitorizarea fluxului de capital, oferindu-le acestora o imagine de ansamblu asupra propriilor finanțe.

Creșterea nivelului de performanță și exploatarea de noi oportunități care oferă clienților soluții fiabile adaptate noilor cerințe sunt principalele obiective care generează constant parteneriate cu cei mai buni furnizori de echipamente și servicii la nivel mondial.

Astfel, decizia Vestra de a investi în platforma ThinkOut s-a bazat în primul rând pe digitalizarea și automatizarea proceselor din cadrul firmelor mici și mijlocii, cu scopul de a dezvolta într-un ritm alert domeniul fintech Open Banking.

”Principiile noastre sunt client-centered, iar atenția noastră se concentrează, cu precădere, pe cerințele consumatorilor. Suntem încântați să anunțăm investiția în platforma ThinkOut și, totodată, să contribuim la extinderea produsului pe piața central-estică europeană mizând pe companiile mici sau pe utilizatorii care dețin un portofoliu mai amplu de clienți. Această investiție, un exemplu de parteneriat de tipul „Win-Win”, demonstrează că, atunci când există viziune şi determinare, nu există nicio piedică în realizarea unui parteneriat orientat spre performanță ȋntre un start-up și un cluster specializat în industrie, familiarizat cu cele mai noi tehnologii și modele de automatizare a proceselor.”, declară Vlad Iftime, Managing Partner Vestra.

Criza generată de virusul SARS-CoV-2 și impactul acesteia asupra mediului de business au pus, încă odată, accentul pe importanța menținerii unui flux de numerar stabil în cadrul afacerii. Managerii și antreprenorii care acordă atenție acestui aspect, unul extrem de important în conducerea unei afaceri, au de câștigat pe termen lung chiar și în cazul unei crize economice de lungă durată.

Astfel, ThinkOut este o soluție potrivită pentru un business care se extinde din România spre o piață globalizată, unde gestionarea eficientă a fluxurilor de cash flow poate fi un avantaj major. Platforma a fost gândită să automatizeze consolidarea și analiza datelor pe care antreprenorii o realizează de regulă manual, să ofere informații precise despre fluctuația veniturilor și cheltuielilor și să identifice rapid problemele de lichiditate.

”Ne așteptăm să identificăm un impact pozitiv al platformei la nivelul pieței europene și privim ThinkOut ca pe un business românesc conectat la economia Europei Centrale și de Est. De asemenea, mizăm și pe consolidarea parteneriatelor din România, Ungaria și Polonia.”, spune Vlad Iftime, Managing Partner Vestra.

Cu ajutorul Vestra Industry, TBNR Investments Iași și Transylvania Angels Network, ThinkOut a obținut fonduri de peste 250.000€ pentru dezvoltarea platformei de cash flow, consolidarea parteneriatelor și extinderea pe piața din Marea Britanie.

Soluția ThinkOut se adresează preponderent firmelor mici și mijlocii, companiilor de servicii sau firmelor prezente în mediul online care depind de acest mediu rapid de dezvoltare și mizează pe digitalizarea și automatizarea proceselor, astfel încât antreprenorii să opereze eficient.

ThinkOut este o platformă dedicată de analiză a fluxului de numerar pentru companiile mici și mijlocii. Platforma oferă o imagine de ansamblu în timp real a performanțelor companiilor și o bună înțelegere a viitorului pe baza istoricului tranzacțiilor din conturile bancare. Startup-ul a fost fondat în 2016 la Iași. În ultimii trei ani, ThinkOut a participat la diferite programe de accelerare din regiunea CEE, cum ar fi Startup Spotlight (București), MKB Fintechlab (Budapesta) și Huge Thing @ Google Campus (Varșovia).

În prezent, startup-ul este prezent pe piețele din România, Ungaria și Polonia și are parteneriate în curs cu instituții financiare din regiune.