Soluția digitală de plăți lansata de Edenred este o noutate absolută în Republica Moldova și aduce o diferențiere majoră în domeniul tichetelor de masă în regiune.

Aplicația Edenred va permite beneficiarilor de tichete de masă pe suport electronic să efectueze plăți cu cardul Edenred sau direct de pe telefonul mobil și să utilizeze tichetele de masă electronice în toate unitățile comerciale partenere, indiferent de anvergura acestora.

Noua soluție de plăți mobile cu tichetele de masă pe suport electronic (aplicație și/sau card) nu presupune efectuarea tranzacției pe un terminal bancar (POS), permițând plăți inclusiv în unitățile comerciale partenere care nu dispun de un terminal bancar.

Beneficiarii tichetelor Edenred vor putea face tranzacții contactless și plăți fracționate, sub/peste valoarea nominală a unui tichet de masă. Soluția de plăți mobile include securizarea tranzactiilor prin cod de bare, cod QR și cod PIN atât în cazul aplicației, cât și în cazul cardului. Suplimentar, cardul este prevăzut și cu bandă magnetică.

„Tichetele de masă electronice și plățile mobile sunt un mare pas înainte în programele moderne de beneficii extra-salariale din Republica Moldova. Soluția digitală de la Edenred permite angajatilor să efectueze plăți rapide cu smartphone-ul sau cu cardul, simplifică procedurile administrative și aduc flexibilitate sporită. Clienții noștri și angajații lor ne-au arătat că sunt receptivi la soluții moderne, adaptate ritmului lor de muncă și de viață, astfel că plățile mobile sunt o noua etapa in evolutia portofoliului nostru de solutii digitale”, spune Dana Sîntejudean, Director General al Edenred România și Moldova.

Tichetele de masă au multiple avantaje fiscale în Republica Moldova, cum ar fi deductibilitate de la impozitul pe venit, scutirea contribuțiilor pentru asigurări sociale, asigurări de asistență socială și impozit pe venit salarial. Tichetele de masă Edenred au cea mai mare rețea de utilizare, la peste 420 de comercianți parteneri, inclusiv restaurante, cantine, pizzerii, cafenele, magazine sau supermarketuri.

Edenred emite tichete de masă în Republica Moldova de la începutul anului 2018, după ce în luna octombrie 2017 a fost promulgata Legea nr. 166 din 21.09.2017, care permite companiilor să acorde angajaților tichete de masă.

Cu o populație de 3,55 milioane de locuitori, în Republica Moldova activează peste 1.280.000 salariați.

Peste 150 de companii din Republica Moldova oferă lunar angajaților lor acest beneficiu extra-salarial, astfel că 12.000 de angajați moldoveni folosesc tichetele de masă emise de Edenred pentru a achita masa de prânz sau cumpărături alimentare în cele peste 420 de unități comerciale partenere.