Reuters scrie că se fac deja teste în Vietnam. Includerea de jocuri pe platforma sa ar crește veniturile din publicitate, precum și timpul petrecut de utilizatori pe aplicație - una dintre cele mai populare din lume, cu peste 1 miliard de utilizatori activi lunar.

Având o populație interesată de tehnologie și cu 70% dintre cetățeni sub 35 de ani, Vietnamul este o piață atractivă pentru platformele de socializare precum TikTok, Facebook și YouTube.

TikTok, care este deținută de compania chineză ByteDance, intenționează, de asemenea, să extindă în zona jocurilor video în Asia de Sud-Est, potrivit Reuters. Această mișcare ar putea avea loc încă din trimestrul al treilea. Un reprezentant al TikTok a declarat că firma a testat aducerea în aplicația sa a jocurilor HTML5, prin intermediul unor parteneriate cu dezvoltatori de jocuri și studiouri terțe, cum ar fi Zynga Inc.

În Statele Unite, se pare că au fost lansate doar câteva jocuri, printre care "Disco Loco 3D" de la Zynga, un joc cu muzică și dans și "Garden of Good", în care jucătorii cultivă legume pentru a declanșa donații din partea TikTok către organizația non-profit Feeding America. Potrivit a două surse, TikTok intenționează să se bazeze în principal pe suita de jocuri a ByteDance.

În timp ce compania va începe cu mini-jocuri, care tind să aibă mecanisme de joc simple și un timp de joc scurt, ambițiile sale în materie de jocuri se extind dincolo de acestea, a declarat una dintre persoanele care au cunoștință directă despre acest subiect.

Utilizatorii Douyin de la ByteDance, versiunea chineză a TikTok, au putut juca jocuri pe platformă chiar din 2019. Este probabil ca jocurile TikTok să conțină reclame încă de la început, iar veniturile să fie împărțite între ByteDance și dezvoltatorii de jocuri.