Timișoara Startups este o platformă care își dorește să mapeze ecosistemul local, să arate care sunt startup-urile puternice din oraș, cine sunt oamenii care pot contribui la dezvoltarea acestui ecosistem, investitorii și specialiștii locali. Inițiativa a luat naștere în 2014, iar acum în 2022, este suport pentru startup-uri, oferind programe pentru startup-uri, ca de exemplu, Innovation Labs sau Startup Weekend.

„Scopul Timișoara Startups este de a aduna în același loc antreprenorii, startup-urile și actorii cheie ai ecosistemului, cât să furnizăm resurse și contexte de dezvoltare pentru aceștia.”, spune Andrei Munteanu, CEO, Cowork Timișoara

Timișoara Startups Demo Day este mai mult decat un simplu eveniment de networking: scopul este de a pune în prim-plan antreprenorii locali. Rayscape, Aqurate, Helperz și VBoard sunt doar o parte din startup-urile prezente, care vor avea oportunitatea de a-și prezenta propriile proiecte în fața unui juriu, și de a discuta cu aceștia în baza propriilor idei.

Aceștia vor avea posibilitatea de a-și extinde rețeaua de contacte și de asemenea, de a profita de o oportunitate bună pentru a cunoaște potențiali clienți cât și parteneri de afaceri. Accentul acestui eveniment va fi pus pe antreprenoriat, cât și pe dezvoltarea profesională, participanții având oportunitatea de a-și prezenta proiectele și de a discuta cu oameni interesați de acestea.

În cadrul evenimentului, vor fi alături reprezentanții platformei de Business Angels, Growceanu, reprezentanții din partea ADR Vest, cât și reprezentanți ai mediului academic. De asemenea, nu vor lipsi partenerii ecosistemului: InnovXBCR, care de 4 ani sprijină și susține comunitatea antreprenorilor tech din România, Orange care ajută antreprenorii în dezvoltarea inițiativelor tech prin intermediul programului Orange Fab, cât și Amazon Development Center România care se concentrează pe dezvoltarea noilor tehnologii, folosind inteligența artificială și învățarea automată, în cadrul dispozitivelor de securitate Ring.

Pregătește-te deoarece agenda se anunță a fi una plină! În cadrul evenimentului, Ciprian Man, Co-Founder Growceanu, va face o retrospectivă a anului 2022, va vorbi despre cum Growceanu a susținut activ comunitatea locală de startup-uri anul acesta și se va anunța un nou program pentru comunitatea locală antreprenorială.

Timișoara Startups Demo Day este un eveniment sub umbrela Cowork Timișoara. Participarea este gratuită și se realizează în baza completării formularului de înscriere, disponibil online. Locurile sunt limitate, așa că nu pierde ocazia și rezervă-ți locul!