Astfel, studenții au participat la o serie de workshop-uri, compania dorind să îi sprijine, să le ofere mai multe perspective și să le arate cum se desfășoară proiectele într-o companie românească de software, pregătindu-i pentru ipostaza de angajați sau potențiali angajați la companiile tematice din România.

Concret, interacțiunea dintre companie și studenți s-a axat pe două componente: una teoretică și una practică, fiind incluse atât informații tehnice, cât și non-tehnice. Prezentările companiei au fost gândite astfel încât participanții să primeasca informații specifice, însoțite de sfaturi din propria experiență a speakerilor.

Întrucât studenții au provenit de la facultăți de specialitate, componenta teoretică i-a adus față în față cu team leaderi, programatori și analiști de business, toți având experiență internațională de lucru în Europa de Vest, America de Nord, dar și în țări din America de Sud, Asia și Africa. Subiectele abordate au oferit o perspectivă generală despre ce înseamnă managementul unui proiect de dezvoltare, tendințele actuale din zona de dezvoltare de soluții web&mobile și business intelligence. În completare, partea practică a presupus ca participanții să se împartă în echipe, fiecare dintre acestea fiind responsabilă de crearea unui mini-proiect al unei aplicații de software, în cadrul căruia să codeze, timp de două săptămâni, folosindu-și cunoștințele acumulate, în urma workshop-urilor la care au participat.

„Credem că indiferent de cât și ceea ce oferă sistemul educațional românesc, este esențială implicarea companiilor în formarea tinerilor. De aceea, ne dorim să modelăm, în măsura în care este posibil, parcursul studenților, astfel încât ei să fie pregătiți să devină angajații pe care companiile și-i doresc, desigur, la companiile pe care ei le consideră potrivite pentru parcursul lor profesional. M-am bucurat pentru că am avut ocazia să prezentăm evoluția și trendurile din business intelligence și am speranța că am stârnit curiozitatea și interesul pentru a studia mai departe tehnologii de analiză de date și moduri inovatoare de aplicare. De altfel, am discutat cu studenții, despre posibilitatea lor de angajare, după ce și-au exprimat dorința de a fi parte din compania noastră. Istoricul dintre EXE Software și AIESEC este unul încurajator, printre angajații noștri numărându-se foști membri ai acestei organizații”, a declarat Răzvan Udrea, Software Development Manager la EXE Software.

EXE Software este o companie fondată în anul 2001, specializată în dezvoltare software completă, soluții de performanță și servicii menite să sprijine creșterea afacerilor. Cu peste 150 de proiecte în portofoliu și o rată de retenție de 100%, EXE Software este partener certificat Microsoft de 16 ani și și-a clădit reputația folosind metodologii ca Agile sau Waterfall.