Ziua de azi vine cu investiții serioase la nivel global în tehnologii emergente, care trec dincolo de paradigma clasică a startup-urilor-aplicație. Chain, un startup din domeniul bitcoin primește o investiție de 30 de miliaone de dolari de tip Series B de la Visa, Nasdaq și Citi Bank, dovadă că instituțiile financiare sunt interesate de această tehnologie, scrie Silicon Angle. Blendle, un startup olandez care a revoluționat media din Olanda prezintă rezultatele după un an în care au introduc microplăți-donație în aplicația sa. Detaliile le are fondatorul Blendle pe Medium. De asemenea, Toyota investește 50 de milioane de dolari în inteligență artificială împreună cu Stanford și MIT. În România, aplicația Campadillo, un catalog virtual pentru studenți și profesori, a fost lansată oficial astăzi, înainte de începerea anului universitar.

Tehnologii

Una dintre industriile afectate de industria mașinilor autonome va fi cea a asigurărilor. Cine va fi responsabil de o posibilă defecțiune? De data aceasta producătorul ar putea plăti despăgubiri.

Tot ce trebuie să știi despre evenimentul Apple de aseară, în care a fost lansat un iPad de 12,9 inci, noi iPhone-uri, dar și un Apple TV. Se deschid posibilități noi pentru dezvoltatori. 

Big Data For Humans, un startup din Londra, primește 1,2 milioane de dolari investiție pentru un produs de tipul Data Science as a Service pentru industria de travel și retail.

Edison Plan e startup-ul creat pentru alte startup-uri. Ei au creat un site unde poți să iei în considerare toți pașii de lansare a unui produs. Ei sunt primii pe Product Hunt.

Inspirațional

Inc.com are un articol #decitit despre cum să convingi candidații de la interviurile de angajare să te placă și să-și dorească să lucreze pentru tine.

Investiții și fonduri

Deși startup-urile europene nu pot participa, Gobi Partners lansează un fond de 94 de milioane de dolari pentru companii din China. Pasul acesta arată, după cum spune TechCrunch, insistența cu care vor să intre startup-urile din China pe piață.

Firma olandeză henQ lansează al treilea său fond, în valoare de 50 de milioane de euro. Ei vor să investească, după cum scrie Tech.eu, de la 100.000 la 10 milioane de dolari în produse inovatoare.

Ziarul Financiar scrie că Microsoft a cumpărat startup-ul israelian Adallom, care activează în domeniul securității informatice, cu 250 de milioane de dolari.

Serviciul de cloud-storage Box așteaptă venituri de 297 de milioane de dolari anul acesta.

România

Cândva rivali, acum sunt parteneri. Alex Goagă de la Wall Street scrie că F64 intră în marketplace-ul eMAG.

Infografic

15 greșeli pe care să le eviți în startup-ul tău.