Ediția națională a Central European Startup Awards și-a anunțat câștigătorii în această seară la Cluj Hub. Symme 3D Manufacturing din Timișoara, un producător de imprimante 3D a fost desemnat startup-ul anului și va participa la evenimentul european de pe 8 octombrie de la Viena.

Central European Startup Awards a avut opt categorii, dar la două categorii nu au fost destule aplicații pentru a putea desemna un câștigător - Best Investor și Best FinTech Startup. Printre membri juriului s-au aflat Radu Ticiu (Timișoara Startup Hub), Cristian Dascălu (Founder la TEC), Adrian Pica (Startup Weekend), dar și alți antreprenori și investitori din Slovacia, Bulgaria, Slovenia, Polonia, Croația.

Startup-urile nominalizate pentru cel mai bun produs al anului au fost Catwalk15, DeviceHub.net (recent acceptați și la Seedcamp Week London), Pangea Communications (participanți la TechCrunch Disrupt), PARKING+PLUS, Symme 3D Manufacturing și VisionBot (fondator fiind Ionuț Budișteanu, unul dintre cei mai cunoscuți inventatori și programatori locali).

La categoria Best Co-Working Space au fost admise doar două hub-uri, ambele din Brașov - 1317 și onezero. Câștigători au fost desemnați cei de la hub-ul onezero.

Au fost acordate premii și fondatorilor de sex feminin, fiind nominalizate Andreea Mihăescu (Swapr), Catrinel Frătean (Fotocolaj) și Melania Galea (Catwalk15). Melania Galea a câștigat această categorie, aplicația ei deja având un engagement impresionant în rândul comunității de fashion din țară și nu numai, de curând participând și la Pirates Summit.

La categoria Best Social Impact Startup au fost nominaliate BuyandHelp, MIRA Rehab, Public Square și The Canvas Workshop. Câștigători au fost cei de la MIRA Rehab, care au o platformă prin care transformă recuperarea fizică într-un joc, pentru rezultate mai bune și mai rapide.

La categoria Best User Experience au fost nominalizate șapte startup-uri: Monitor Backlinks, Moqups, Music Land, Onyx Beacon, Public Square, REBS și UNLOQ. Moqups, un produs impresionant pentru realizarea de schițe HTML5, realizat în Cluj, a câștigat această categorie.

Best Cloud/Data Application au avut nominalizate Monitor Backlinks, Onyx Beacon și uRADMonitor. Subiectul ultimului nostru feature editorial, Onyx Beacon, a fost desemnat startup-ul câștigător.