Highland Europe a reușit să atragă 332 de milioane de euro într-un fond de investiții care se va concentra pe startup-urile care sunt în fază de creștere, deci au un produs deja existent. Highland Capital Partners va investi între 10 și 30 de milioane de euro în startup-urile atractive. În același timp, tot de pe Tech.eu aflăm de fondurile puse la dispoziție de brațul investițional al Salesforce pentru Europa. Investițiile vor fi făcute în startup-uri europene din zona de cloud software. Un alt proiect interesant, la limita dintre cercetare și startup este ThumbSat, un satelit care poate trimite experimentele cercetătorilor în spațiu, fără a mai fi nevoie de o rachetă uriașă sau de Stația Spațială Internațională. Între timp, în România, aflăm povestea lui Vlad Dinu, creatorul aplicației Smartread, care a fost la Wall Street 360 și a discutat despre perspectivele unui licean cu Răzvan Enache.

Startups

Șoferii Uber vor primi alerte de tip Amber pentru persoanele care sunt date dispărute în general sau în urma unor catastrofe naturale, pentru a ajuta la găsirea acestora.

Tehnologiile valoroase nu sunt mereu și cele mai sexy. Steelbrick, o companie veche de nouă ani care ofertă un tool pentru oamenii de vânzări din companiile mari primește investiție de 48 de milioane de dolari și urmărește listarea la bursă, putând fi un unicorn al Statelor Unite.

Mai multe detalii despre o competiție organizată de Uniunea Europeană, prin EIT Digital - Idea Challenge e dedicată startup-urilor europene care vor să primească mentorat și posibilă finanțare.

Bitcoin, bitcoin, bitcoin. Fast Company are un articol #decitit despre influența bitcoin și viitorul unei monede care e mult mai mult decât atât, trebuie să o repetăm.

Tehnologii

Laptopul Microsoft Surface Book a fost vândut în timp record de pe site-ul oficial al companiei - momentan nu mai există în stoc.

Facebook lucrează la o unealtă prin care persoanele cu probleme de vedere vor putea să “vadă” imaginile.

Tot Facebook intră și mai bine pe teritoriul YouTube cu un tab dedicat pentru videoclipuri, unde utilizatorii vor putea să vadă doar acest lucru.

Pe Medium aflăm povestea din spatele iMac-ului - calculatoarele mari cât un camion, comparativ cu telefoanele companiei, dar care încă mai reprezintă un focus extrem de important pentru Apple.

România

Șeful Allview, compania românească din Brașov care vinde telefonae și tablete, anunță că piața a încetinit, dar vor crește cu 10%.

Compania locală de outsourcing Optima mizează pe afaceri în creștere cu 30%, până peste 2 milioane de euro pe an.

Ministrul Comunicațiilor nu are încredere în proiectul sediului electronic al firmelor, pentru că acesta nu poate fi aplicat din cauza absenței conexiunii la internet în zonele rurale.

Un studiu GfK arată că românii se așteaptă la o creștere a veniturilor, dar dorința de a cheltui este încă scăzută.