Vector Watch a fost lansat în mod oficial în România și va fi disponibil la Orange pentru prețuri cuprinse între 300 și 500 de euro. Produsul dezvoltat de români e în exclusivitate la operatorul român, iar jurnaliștii și bloggerii români au avut ocazia să-ți formeze o primă impresie despre el. Iată opiniile din piață de până acum.

Vector Watch a ajuns și pe piața din România după ce a fost lansat la Londra și urmează lansarea în Statele Unite. Ceasurile Vector au fost dezvoltate de la zero în România, inclusiv platforma software, dar și hardware, iar avantajul său competițional e că bateria are o autonomie de 30 de zile sau chiar 50 de zile dacă eliminăm secundarul.

Senzorii pot măsura pașii, datele despre somn, dar primește notificări privind SMS-urile, apelurile sau mesajele de pe mail. Primele impresii din România au apărut deja, iar start-up.ro le trece în revistă.

„Este purtabil la costum fără probleme“

Răzvan Baciu a fost la lansarea oficială și s-a jucat cu Vector Watch. „Produsul este foarte stabil în această fază și nu are nimic din stângăcia produselor lansate în fugă la presiunea unui departament de marketing stresat că nu știu care concurent lansează alt produs“.

„Bateria ține 30 de zile și poate să ajungă la 50 de zile dacă folosești un afișaj fără secundar. De ce? Fiecare mișcare a secundarului înseamnă un refresh al ecranului o dată la o secundă. Dacă ecranul este relativ static, bateria se consumă mai greu. Singura problemă pe care o văd aici este pierderea încărcătorului. Într-o lună uiți sigur în ce sertar l-ai ascuns“, mai scrie Răzvan Baciu.

„Mândru că un asemenea produs este dezvoltat de români“

„Pe scurt, este elegant, arată bine, este gândit ca un ceas cu aspecte de smartwatch, nu o jucărie ce încearcă să-ți înlocuiască telefonul. Personal m-am simțit mândru că un asemenea produs este dezvoltat de români.“, scrie Radu Dumitru.

„Vector a fost bine gândit, de exemplu notificările nu-ți apar direct pe ecran, ca să le vadă cei din jur, ci ești anunțat că ceasul îți solicită atenția. Poți vedea notificările cu o simplă apăsare de buton“, mai spune bloggerul.

Un amănunt interesant: e un ceas inteligent, nu un gadget. „L-am văzut ieri și pot spune că am fost impresionat, ceasul este mai bun decât mă așteptam. În primul rând, arată foarte bine, are aspectul elegant al unui ceas luxury, nu cel de “jucărie” pe care multe smartwatch-uri l-au adoptat. Este un ceas electronic cu conectare la telefon (Android, iPhone și Windows Phone), nu un “gadget“.

„Un pic mai scump decât am înțeles inițial“

Dan Dragomir de la Computer Blog scrie primele impresii pe blog. „Ceasul rotund, care este un pic mai scump dacă am înțeles corect, arată ca un ceas clasic, dar are funcții inteligente. Ecranul este e-ink, de unde și autonomia excelentă. Totuși, are câteva funcții smart care par interesante, întâi la nivel de notificări și ecran, apoi la nivel de aplicație. Arată bine, dar ceasul rotund nu este tocmai pe gustul meu. Știu că este chestie strict de gusturi, unii zic că „așa trebuie să fie ceasul”. Mie mi-a plăcut mai tare Meridian.“

Vector Meridian, „Spre deosebire de cel rotund, mie mi se pare mult mai aproape de ceea ce trebuie să fie un ceas bărbătesc, premium. Este doar o impresie personală, repet. Ecranul este un pic mai mic, dar nu cred că acest lucru contează“, mai spune bloggerul.

Lifestyle_Luna_Gold_Chair

„Cu bune și cu rele“

Adrian Negrescu de la Gadget Report spune că ceasul are bune și rele. „Nu ştim alţii cum sunt, însă noi când ne gândim la un smartwatch, vrem un produs cu o carcasă puternică, cât mai aproape de un ceas premium, un ecran solid, color, conectivitate bună cu telefonul şi o autonomie cât mai mare. Să nu uităm preţul, care este relevant!“

„Vector Watch suferă însă la două capitole importante. Primul – ecranul este unul alb-negru. Este ca şi cum ţi-ai cumpăra un televizor alb-negru la un preţ de televizor color. Şi preţul nu este deloc mic. Costă între 299 şi 499 de euro, cât un Motorola 360 de generaţia a doua. Preţurile oficiale le vezi aici“, mai scrie gadgetreport.ro.

Ecranul nu este touchscreen, o problemă pentru unii. „Al doilea argument – ecranul nu este touchscreen. Adica unul dintre elementele esenţiale cu care un smartwatch se diferenţiază faţă de un ceas obişnuit.“

„Arată într-un mare fel“

Gadget.ro scrie câteva impresii generale despre ceasul inteligent dezvoltat de echipa condusă de Dan Tudose și Andrei Pitiș.

„Arată într-un mare fel. Excelent fabricat și nu trebuie să mă credeți pe cuvânt, mergeți să-l vedeți într-un Orange Store, de astăzi ar trebui să fie la raft. Aș spune că este cu o clasă peste Motorola Moto 360 ce pare de-a dreptul butucănos și nefinisat pe lângă unele iterații de Vector Watch“, scrie Emil Dragotă.

http://www.gadget.ro/vector-watch-primele-impresii-si-unde-l-gasiti-in-exclusivitate/