Vești proaste în comerțul online din România. Compania International Transactions&Services, care se ocupă de magazinele online sensodays.ro și sigmanet.ro a intrat în insolvență, cu datorii de peste 12 milioane de lei. Acționarul principal este Marius Nedelcu, cu peste 60% din acțiuni, arată Ziarul Financiar. În același timp, comerțul și sectorul IT&C au avut cele mai mari contribuții la creșterea economică a României, potrivit datelor anunțate de Institutul Național de Statistică. În Venture Beat, Jeff Erramouspe, CEO Spanning, o companie care a fost vândută anul trecut face o listă de șapte lucruri pe care să le iei în considerare atunci când faci un exit, “pentru a nu-ți vinde sufletul”.

România

Ministerul Fondurilor Europene a relansat site-ul fonduri-ue.ro, dedicat celor care vor să afle mai mult despre finanțările comunitare, scrie profit.ro.

Skin Media aniversează 15 ani de afaceri în România și afaceri de 50 de milioane de euro. Patrick Vrabie face un profil al companiei în wall-street.ro.

Viitor

TechCrunch realizează o ierarhie a nevoilor din Internetul Lucrurilor, iar piramida începe cu nevoile fizice și se încheie cu cele intelectuale. Nevoile lucrurilor conectate încep de la energie și conectivitate și au în vârf posibilitatea de a avea un comportament predictibil și de a genera cifre relevante în analytics.

Care sunt riscurile și beneficiile inteligenței artificiale? TechCrunch analizează o discuție amplă desfășurată la Londra, în care s-au discutat implicațiile “roboților”.

Tehnologii

Pentru dezvoltatorii de aplicații, prezentarea Apple de pe 9 septembrie, în care compania își va dezvălui următoarea generație de telefoane e foarte importantă. Americanii vor lansa telefoane cu Force Touch, iar ecranele vor simți diferite tipuri de atingeri, ceea ce înseamnă mai multe comenzi. Fast Company analizează posibilitățile acestei tehnologii.

Securitatea informatică este esențială pentru o companie, indiferent dacă este un startup sau un business cu 1.000 de angajați. Joseph Steinberg de la SecureMySocial trece în revistă opt greșeli pe care le fac firmele.

De ce Android poate fi o unealtă perfectă pentru mobilitatea companiilor?

Inspirațional

Ești CEO de startup și ți-e frică să iei o rundă de investiții pentru a nu pierde puterea? Venture Beat are un articol special despre această gândire.

Cum să-ți faci business-ul mai uman? Principala ta îngrijorare, dacă ai un startup online, e să îl faci cât mai uman, fără să pierzi profesionalismul. Sarah Hatter analizează aceste lucruri în Business of Software.

De ce este importantă să organizezi training-uri pentru angajații tăi? Bill Carmody, CEO Trepoint scrie o analiză despre acest lucru în Inc.