Plățile cu mobilul cresc lent, iar în România doar 10% din populație a făcut acest lucru, deși terminalele sunt dotate cu NFC de câțiva ani. În pondere sunt incluse și tranzacții online, dar și cele prin SMS. Valoarea tranzacțiilor realizate prin NFC va crește în următorii trei ani până la 53 de miliarde de euro, scrie Alex Goagă pe wall-street.ro. Ben Horowitz, unul dintre cei mai mari venture capitalists din Silicon Valley a acordat un interviu pe Product Hunt și a spus că nu suntem în pragul unei bule, ca cea din 2001.

Investiții

Tranzacția zilei vine de la Amazon, care plătește 500 de milioane de dolari pentru Elemental Technologies, o companie de backend mobile video service. Elemental produce softuri de encodare și transcodare, care permit transmisia multiscreen.

Startup-ul canadian de hardware Bubl, care realizează o cameră 360 de grade, a primit 3,5 milioane de dolari finanțare de la Samsung Venture.

Tehnologii

Facebook face un update la Conversion Lift, unealta prin care poți să măsori dacă o campanie a avut un efect asupra vânzărilor online sau offline. Advertiserii pot compara acum mai multe grupuri de cumpărători și au mai multe variabile.

Iată cele mai bune ecosisteme pentru cybersecurity la nivel internațional, cu Silicon Valley în fruntea topului Entrepreneur.

WhatsApp a ajuns la 900 de milioane de utilizatori activi în fiecare lună, potrivit Venture Beat.

76% din marketeri vor să-și crească bugetele în 2016. Entrepreneur face o listă cu 13 unelte de content marketing pe care ar trebui să le folosească profesioniștii.

Antreprenori

Radu Georgescu vorbește pe startupcafe.ro despre ecosistemul românesc, oferă sfaturi pentru antreprenori și despre pitch-uri.

La limita dintre tehnologie și artă, doi antreprenori din România au creat o afacere cu ceasuri de lemn, foarte populare în SUA, Emiratele Arabe Unite și Marea Britanie. Detaliile le afli de la Marinela Oprea, pe wall-street.ro.

Magazinul online piatraonline.ro mizează pe o creștere de 50% a afacerilor în acest an, la peste 5 milioane de euro.

Un designer de produs din Silicon Valley vorbește despre importanța cunoașterii limbajelor de programare, chiar dacă nu le folosești.

Geek Fantasy

Probabil cel mai interesant produs de anul acesta este BB8 Droid, pentru fanii seriei Star Wars. E varianta reală a robotului care apare în următorul episod al seriei și a fost pe primul loc pe Product Hunt.

Grafice

Smartree publică pe blogul propriu cifrele secrete ale recrutării. Aflăm că primul CV e primit la 200 de secunde după publicarea unui job și ai 23% șanse ca scrisoarea ta de intenție să fie citită.