Horace Dediu scrie pe blogul personal Asymco despre ceea ce face un produs să fie cu adevărat bun, cu o analiză pe iPhone-uri și modul în care piața reacționează la fiecare lansare a lor. În New York, startup-ul fondat de românca Anda Gânscă, Knotch, a lansat produsul său destinat companiilor și conținutului de brand - Knotch analizează performanțele, preferințele și demograficele publicului unui brand. De asemenea, e ziua schimbărilor și pentru populara aplicație de task management Asana, iar toate detaliile le găsiți pe Venture Beat care explică schimbările punct cu punct. În final, azi ar trebui să vă puneți noi link-uri la bookmarks cu această listă de lectură pentru design și UX.

Perhaps it is what art tries to be, or what drives us to achieve beyond surviving. As vague a notion as it may be, it is one of the most important notions I can think of. Greatness is the cause, perhaps, of our ascent.

Horace Dediu

Startup-uri și investiții

Aplicația de dating Happn a primit 14 milioane de dolari investiție Series B, după ce în Series A a primit 8 milioane de dolari. Happn se bazează pe întâlnirile din viața reală și te conectează cu cei pe lângă care te-ai intersectat. Cam ca aplicația românească Intersect.

Banca online Social Finance, un jucător care a făcut împrumuturile online accesibile a primit o investiție demnă de un unicorn - 1 miliard de dolari de la japonezii de la Soft Bank.

Maps.me, aplicația deținută de Mail.ru își pune codul liber pe internet - open source.

Acceleratorul francez NUMA primește 3 milioane de euro investiții pentru a se extinde dincolo de Moscova și Bangalore, unde are sedii acum.

Google cumpără Jibe Mobile, un startup din domeniul mesageriei via IP

Tehnologii

LG lansează un telefon cu două camere frontale și cu două ecrane.

Facebook modifică poza de profil și vom putea adăuga GIF-uri de până la 7 secunde.

Tinder lansează la nivel internațional un nou feature pentru utilizatori - superlike. Utilizatorii dau un like o dată la 12 ore.

România

GDC România preia distribuția Fibaro în România și intră pe segmentul de automatizare a locuinței.

Peste jumătate dintre românii cu internet citesc bloguri.

Prioritățile ANCOM în 2016 - vânzarea licențelor telecom și de televiziune digitală rămase disponibile.

Inspirațional

33 de site-uri care te vor ajuta să gândești mai mult.

Infografie - unicornii Asiei