E ultima zi de lucru din săptămâna asta, dar mai avem destul timp să citim ce mai fac startup-urile din întreaga lume. În TechCrunch aflăm cât de important ar putea fi telefonul mobil pentru a schimba sistemul medical. Deși se află încă la început, domeniul medicinei cu ajutorul smartphone-ului va crește, odată și cu Apple Health și alte aplicații asemenea. Analiza este #decitit. Între timp, Fairphone 2, cel mai etic smartphone din lume, se va lansa pe piață după ce a adunat 9 milioane de dolari prin crowdfunding. Fairphone propune o abordare transparentă - folosește doar materiale din zone fără război civil. Compania germană Scout24, specializată în anunțuri pe internet, s-a listat la bursă la o evaluare de 3,2 miliarde de euro. În final, pe Tech.eu există o dezbatere foarte interesantă - este Web Summit de la Dublin o înșelătorie sau nu?

Startup-uri și investiții

Snapchat plănuiește să monetizeze într-un mod inovator. Cu ajutorul noilor filtre de selfie vrea să facă brandurile să plătească pentru filtre dedicate.

Turing Email e un nou addon pentru mail-ul clasic prin care poți să îmbini funcționalitățile unei căsuțe de mail cu cele ale Slack.

Balight e un nou produs dedicat bicicliștilor care strânge fonduri pe Indiegogo - LED-uri modificabile pentru roțile bicicletelor. A strâns 50% din sumă în două zile.

Românul Adrian Ionel se retrage de la conducerea companiei Mirantis, lider în domeniul Open Stack, pentru a se îndrepta către crearea de noi produse și companii.

Tehnologii

Amazon blochează vânzarea Apple TV și Chromecast pe site-ul propriu.

Lupta împotriva Uber se întețește și în Brazilia. Primarul din Rio de Janeiro a interzis aplicația în oraș și la rând urmează Sao Paolo.

Microsoft lansează într-un final traducerea în timp real pentru Skype.

Virusul de router care luptă cu malware-ul, nu îl propagă mai departe, potrivit The Verge. 

O vulnerabilitate afectează aproape toate terminalele cu Android - atenție la viruși.

Inspirațional

De ce a ales Suedia să testeze ziua de lucru de șase ore și care sunt efectele unei asemenea decizii?

Pe Medium descoperim un articol despre un milionar care și-a administrat 10 afaceri în timp ce mergea în jurul lumii într-un iaht.

România

RCS RDS lansează serviciile de internet 4G în 12 orașe cu o oferta imbatabilă pentru consumatori, scrie Wall-Street.ro.