Cisco plătește 700 de milioane de dolari pentru softul Acano care oferă colaborare între echipe. Practic, Acano are tehnologii asemănătoare celor de teleprezență Cisco, folosite în nenumărate companii. O tranzacție mare pe piața europeană. O analiză interesantă a TechCrunch vorbește despre starea ecosistemului hardware în 2015. Un amănunt interesant e scăderea prețurilor la dispozitive cu o rată de la 2 până la 20. De asemenea, China și-a găsit un teren ferti. DJI are cartierul general în Shenzen și a devenit liderul pieței în domeniul dronelor. Pentru cei interesați în ecosistemul nordic, arcticstartup.com are un reportaj în interiorul lumii Founders, cel mai mare studio de startup-uri din Scandinavia.

Startups

Compania fondată de foștii angajați ai Nokia, Jolla, care a realizat și un telefon și o tabletă cu sistem de operare propriu e în pericol de faliment. Întârzierea unei finanțări duce la concedieri temporare. Au trecut patru ani de la fondare și Jolla a primit 50 de milioane de dolari investiție. Cu toate acestea, rezultatele nu au fost pe măsura așteptărilor.

Învățați un nou cuvânt - FOGO. Fear of going out. Tablelist e un startup care vrea să rezolve această frică a oamenilor printr-un Uber pentru mesele goale din cluburi, dar și pentru rezervări ale meselor VIP direct de pe smartphone.

Readbug e un startup care se concentrează pe descoperirea revistelor mai puțin cunoscute, cum ar fi cele indie, pe nișe specifice. E o încercare interesantă în domeniul media, să te transformi într-un Spotify pentru asemenea reviste.

Unelte și inspirații

Cum să te folosești de LinkedIn dacă ești un startup.

3 lucruri pe care universitățile ar trebui să le învețe de la școlile pentru programatori.

Cinci secrete ca să te folosești de Google pentru a avea succes.

Tehnologii

NASA vrea să trimită o dronă pe Marte în 2020, care să acompanieze roverul Curiosity.

Samsung Gear VR ajunge pe piață în mod oficial, fiind o colaborare între sud-coreeni și Oculus, companie deținută de Facebook. Există și prima reclamă acum.

România

Ce și cât au vândut retailerii de Black Friday?

eMAG a vândut aur în două ore cât vânzările Pireus din tot anul.

evoMAG mai are 45% din stocurile de Black Friday, deci urmează și alte promoții.

Corina Crețu vrea ca toate satele românești să aibă internet de bandă largă. Cu toate acestea, există încă obstacole logistice în calea acestui fapt.