O tranzacție uriașă în industria turismului online. Expedia a cumpărat Homeaway pentru 3,9 miliarde de dolari pentru a se duce în zona Airbnb. HomeAway a fost fondat în 2005, cu trei ani înainte de Airbnb, dar are doar 1,2 milioane de apartamente, spre deosebire de 2 milioane pe Airbnb. Rivalii lor au fost evaluați la 25 de miliarde de dolari. Compania de scriitură digitală Anoto a anunțat că va cumpăra Livescribe pentru 15 milioane de dolari. Livescribe produce un pix inteligent, care transferă conținutul direct pe laptop. În zona de business, dar și de politică, în contextul invitației lui Klaus Iohannis la Cotroceni a societății civile, de la 13.30 va fi prezent și Tudor Benga, fondatorul Okian și Frisbo.ro

Tehnologii

Google Calendar adaugă un buton de coș de gunoi, care-ți permite să recuperezi evenimentele vechi pe care le-ai șters.

Facebook face o angajare importantă - Lior Gonnen e un inginer care a creat o aplicație foarte bună de news pentru Android - Roundup, dar care nu a fost așa populară. Poate însemna că Facebook urmează să intre mai puternic în zona de news și pe Android, nu numai pe iPhone.

Facebook nu mai calculează și aplicațiile terțe atunci când anunță numărul de utilizatori unici. Așadar, chiar și fără aplicațiile conectate prin Facebook, rețeaua are 1,5 miliarde de utilizatori și un miliard de unici zilnic.

Startups

Microsoft achiziționează startup-ul din spatele aplicației MileIQ, care permite angajaților să-și monitorizeze mai bine distanța parcursă cu mașina pentru a deconta mai ușor. MileIQ are peste un milion de utilizatori.

3.200 de startup-uri mor pentru că încearcă să crească prea rapid. CNBC are povestea lui Nihal Mehta, care spune că mai important e să ai cash flow și să crești treptat, pentru un business foarte solid.

Uber și Airbnb luptă cu reglementările prin numărul uriaș de utilizatori pe care-l au - practic, se folosesc de presiunea utilizatorilor pentru a pune presiune. “They understand that in a time of economic inequality, this is a question of whose side are you on: Do you want to be on the side of the middle class, or do you want to be opposed to the middle class?”

Inspirațional

Cum să ai grijă ca angajații tăi să nu se epuizeze și să-și piardă energia și motivația.

România

Radu Georgescu crede că în câteva luni Vector Watch ar putea valora un miliard de dolari.

Wall-street.ro lansează o campanie editorială numită #GuvernulTau în care vor fi propuse măsuri concrete pentru clasa politică, în contextul schimbărilor cerute în stradă.

Investitorul Sergiu Neguț spune că evenimentele actuale din țară sunt un semnal pozitiv - se deșteaptă conștiința civică.