Unul dintre ultimii unicorni europeni, Hello Fresh, deținut de Rocket Internet și-a amânat planurile de a fi listat la bursă, după ce rezultatele din ultima vreme ale altor companii au fost dezamăgitoare. Una dintre firmele mari care și-a amânat listarea a fost Deezer, iar săptămâna trecută Showroomprive, un magazin online din Franța, s-a listat, iar acțiunile au scăzut imediat cu 10%. Un alt lucru interesant citit astăzi, la început de săpătmână, e faptul că în Statele Unite, deși există mai mulți programatori ca niciodată, numărul celor care termină o facultate de profil nu a crescut, de fapt, în ultimul deceniu. Ce e interesant e că numărul de tabere de codare, așa-numite, bootcamp a explodat. Un exemplu de luat în calcul pentru România. De asemenea, la finalul articolului nostru zilnic cu cele mai interesante informații găsite din zona startup-urilor și tehnologiei, am adăugat secțiunea #Colectiv, în care vom încerca să publicăm înformații utile găsite în presă despre un subiect care ne-a marcat.

Startups

Ce pot învăța startup-urile din industria hotelieră? În primul rând cum să aibă grijă de clienți.

http://www.inc.com/kelly-hoey/lessons-every-startup-can-learn-from-the-hotel-industry.html

Dacă vrei să înțelegi lumea tehnologiei, ar trebui să înțelegi politica din Silicon Valley.

Tehnologii

Site-urile făcute pe platforma Wordpress duc în spate 25% din tot internetul.

http://venturebeat.com/2015/11/08/wordpress-now-powers-25-of-the-web/

Ce mai înseamnă astăzi Made in Japan? Ceea ce era o mândrie pe vremuri s-a dus acum în China.

România

O întâmplare amuzantă descoperită pe Facebook. Alex Palcuie, programator, a fost „interceptat“ de Biserica Ortodoxă Română pentru că ar fi postat pe internet mesaje denigratoare și a fost sunat de dimineață, pentru a-i fi verificat IP-ul. O poveste cu tâlc.

https://www.facebook.com/palcuiealex/posts/10204448991659433?pnref=story

Weekend-ul acesta a avut loc la Timișoara cel mai mare eveniment dedicat programatorilor și celor care vor să construiască un produs în timp record - Hack TM. Rezultatele sunt aici.

https://www.facebook.com/hacktm.ro/posts/1013619965364441

#Colectiv

Platforma unde românii propun nume de miniștri și parlamentari, dar și revendicări concrete pentru guvernanți. O formă de open government interesantă.

Vola ajută victimele de la Colectiv. 

https://www.facebook.com/BileteAvion/photos/a.426057465992.212099.163604540992/10153665668395993/?type=3

Colega noastră Andrada a fost și ea în Colectiv în seara tragică. Din fericire a supraviețuit, dar are în față un tratament îndelungat. Iată cum o puteți ajuta. - http://www.wall-street.ro/articol/Social/191025/colectiv-andrada-are-nevoie-de-noi-sa-poata-visa-din-nou.html

Dragoș Petrescu de la City Grill spune că un premier tehnocrat ar fi idealul oricărui antreprenor.